avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Activitate florinelu1907

Activitate florinelu1907

In urma unei actiuni in instanta prin care s-a solicitat acordarea sporului de dispozitiv pentru personalul din cadrul primariei, sentinta data de instanta a fost de acordare a sporului in procent de 25% pentru tot personalul primariei. Sentinta a ramas definitiva si irevocabila prin neapelare.
Procurorol general al Romaniei introduce recurs in interesul legii in legatura cu prevederile legate de acordarea sporului de dispozitiviar Inalta Curte de Casatie si Justitie decide ca personalul din cadrul administratiei locale nu poate beneficia de acest spor.
Potrivit Codului de procedura civila, decizia nu are efect asupra sentintelor emise.
Intrebarea care se pune este: prevederile Codului de procedura civila se intind asupra drepturilor salariale (sporului de dispozitiv) incasate pana la emiterea deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie iar de la publicarea in monitorul oficial a deciziei sentinta nu se mai poate aplica?
sau decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu poate afecta nici drepturile incasate pana la publicarea deciziei si nici dreptul de a incasa in continuare sporul de dispozitiv obtinut prin sentinta definitiva si irevocabila.