avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate ochian.doru

Activitate ochian.doru

Divortul s-a finalizat acum doi ani fara sa se faca partajul, fosta sotie vrea sa ceara acum partajul. Bunul principal este un imobil cumparat de cei doi in timpul casatoriei care a fost sediul societatii pe care ei au avut-o si care acum este in faliment cu datorii (sotul era administrator iar sotia asociat). Pentru a deschide societatea cu raspundere limitata sotul a facut un imprumut bancar la care sotia nu este codebitor si pe care il plateste doar el. Intrebari: unde este cel mai ieftin si mai usor sa ceara sotia partajul: la judecatorie sau la notar? Care sunt cheltuielile la care este ea supusa? Cum afecteaza datoriile societatii si imprumutul care este doar al sotului cota parte care ii revine sotiei.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare: primeam pensie de urmas din 2000, in martie 2007 m-am angajat si lucrez si in prezent. In mai 2010 nu mai primesc pensie de urmas si sun la Casa Locala de Pensii Onesti unde o doamna imi spune ca s-a suspendat ACUM pentru ca lucrez de 3 ani si s-a emis si Decizia de debit pe care urmeaza s-o primesc acasa. Potrivit aceasteia trebuie sa restitui cca 13.000 RON aferenti pensiei de urmas pe care am primit-o fara drept in ultimii 3 ani (chiar nu am stiut ca trebuie sa anunt Casa de Pensii ca m-am angajat si singura conditie pe care trebuia s-o indeplinesc era sa trimit adeverinta de student anual). Am inteles din ce ati scris mai sus ca trebuie sa astept sa primesc titlul executoriu si apoi sa-l contest in termen de 45 de zile. Ce nu inteleg este in baza carui temei sa-l contest si de ce voi castiga contestatia cu siguranta..
Multumesc anticipat pentru raspunsuri. La mine spre deosebire de miriamcj nu e vorba doar de principiu ci de 13.000 RON.
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca executorul bancar / ifn acumuleaza vechime juridica pe cartea de munca cat timp este angajat pe un astfel de post. Eram ferm convins ca raspunsul este afirmativ dar un executor bancar mi-a spus ca potrivit codurilor CAEN exista functia de executor si ca vechimea in functia de executor bancar sau executor ifn nu ar constitui vechime juridica pe cartea de munca si m-am decis sa cer parerea unui specialist.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.