avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate del_gf

Activitate del_gf

Răspuns la discuția lege 85/2016
Daca Legea 85/2016 permite acordarea, diferenţelor de drepturi salariale, pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011, atunci inseamna ca se modifica veniturile si implicit baza de calcul pentru indemnizatia de concediu medical avut in 2010.
De ce sunt prescrise drepturile in cazul concediului medical, cand indemnizatia de concediu medical se calculeaza in raport cu veniturile anterior obtinute, venituri care acum se modifica prin Legea 85/2016 ??

Altfel spus, Legea 85/2016, permite sau nu, recalcularea indemnizatiei de concediu medical din 2010 ??
Discuție lege 85/2016
As vrea sa stiu daca aceasta lege se refera si la perioada concediului medical avut in 2010.

Problema este urmatoarea:
- pentru perioada oct 2008-mai 2011, am obtinut deja sentinte judecatoresti de recalculare a salariului ( pronuntate in 2012 pt legea 221 si in 2013 pentru legea 330).
-in 2010 am fost cateva luni in concediu medical
- desi a doua sentinta cuprindea si perioada concediului medical, aceasta perioada s-a omis la recalculare. Nu am inteles de ce.
- nu am actionat in instanta pentru perioada concediului medical (in cei 3 ani ce au urmat), decat dupa ce am obtinut sentinta din 2013 de recalculare a veniturilor anterioare concediului medical, considerand ca doar in urma sentintei se va modifica baza de calcul pentru indemnizatia concediului medical
- dar am pierdut procesul, pentru ca dreptul material s-ar fi prescris, altfel spus NU trebuia sa astept sentinta din 2013 de recalculare a veniturilor anterioare concediului medical, intrucat concediu medical are ca temei Legea 221 si Legea 330. Asa s-a motivat !!!

Avand in vedere motivarea instantei, pot cere recalcularea indemnizatiei de concediu medical avut in 2010, pe baza Legii 85/2016?
Multumesc!
Sa raspunda cine a citit legea de curand adoptata. Enuntul e clar si concis.
Daca se raspunde la intamplare, atunci e o pierdere de timp pentru toti.
Legea este deja adoptata de Camera Deputatilor. Si are mai multe articole, nu doar unul.
Iar articolul 2 specifica clar. Nu mai incape discutie!

Pe de alta parte, am si hotarare, acum am si Lege.
Intrebarea ramane: Se aplica sentinta (sau Legea de curand adoptata) pentru perioada concediului medical, inclusa in perioada specificata de sentinta, respectiv de Lege??

Intrebarea este la obiect, dar raspunsurile primite ocolesc mereu.
Oare de ce?!
del_gf a scris:

freeelis a scris:

Legea nu se aplica decat celor care au obtinut hotarari judecatoresti .


Eu intrebam de perioada concediului medical, inclusa in perioada specificata de lege.
Iar Legea adoptata pe 6 aprilie 2016 se refera la cei care NU au beneficiat, din diverse motive, de plata diferentelor salariale.

[ link extern ]



Buna ziua,
Legea se refera la perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011 si se aplica celor care nu au beneficiat de diferentele salariale.
As vrea sa stiu daca aceasta lege se aplica si pentru perioada de concediu medical.
Dar indemnizatia de concediu medical se recupereaza din bugetul FNUASS, de care raspunde CAS-ul?
Sumele reprezentând indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia în luna respectivă, se recuperează din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie.
Recuperarea sumelor reprezentând indemnizaţii achitate, care depăşesc obligaţia lunară de plată a contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, din bugetul Fondului Naţional unic de asigurări sociale de sănătate, se realizează pe baza aprobării Casei de Asigurări de Sănătate.

Are dreptate CAS-ul sa invoce exceptia lipsei calitatii procesulale pasive sau nu?

Buna ziua,
As dori sa stiu cine are calitate procesuala, in cazul unei actiuni in instanta pentru recalcularea indemnizatiei de concediu medical, ca urmare a modificarii bazei de calcul, in urma unor sentinte judecatoresti.
Angajatorul si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sau numai angajatorul?
Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu cine are calitate procesuala, in cazul unei actiuni in instanta pentru recalcularea indemnizatiei de concediu medical, ca urmare a modificarii bazei de calcul, in urma unor sentinte judecatoresti.
Angajatorul si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sau numai angajatorul?
Multumesc!
Răspuns la discuția Probleme cu arhitectul
Nu trebuie sa fii de specialitate, ca sa se vada ca e gresit. Iar greseala respectiva (printre altele) nu permite construirea dupa acest proiect. Consecintele ar fi dezastruoase, iar constructorul este obligat sa respecte proiectul.
Si arhitectii sunt obligati conform Codului deontologic sa aiba contract cu beneficiarii. Nu-i asa?
Totusi am factura,chitanta si dovada ca am platit prin curier.