avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recalculare indemnizatie concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recalculare indemnizatie concediu medical

Buna ziua,
As dori sa stiu cine are calitate procesuala, in cazul unei actiuni in instanta pentru recalcularea indemnizatiei de concediu medical, ca urmare a modificarii bazei de calcul, in urma unor sentinte judecatoresti.
Angajatorul si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sau numai angajatorul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 3 Aprilie 2016
Angajatorul are calitate procesuala, in situatia mentionata de dvs.
Dar indemnizatia de concediu medical se recupereaza din bugetul FNUASS, de care raspunde CAS-ul?
Sumele reprezentând indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia în luna respectivă, se recuperează din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie.
Recuperarea sumelor reprezentând indemnizaţii achitate, care depăşesc obligaţia lunară de plată a contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, din bugetul Fondului Naţional unic de asigurări sociale de sănătate, se realizează pe baza aprobării Casei de Asigurări de Sănătate.

Are dreptate CAS-ul sa invoce exceptia lipsei calitatii procesulale pasive sau nu?

In speta, are dreptate CAS-ul sa invoce exceptia lipsei calitatii procesulale pasive.

OUG 158/2005
art.36
....
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de către:
a) angajator,
cel mai târziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
.....
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical editaama editaama un salariat dintr-o institutie publica care este diagnosticat cu neoplazii sau sida con indemnizatie 14 poate beneficia de concediu medical o perioada ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate sa plateasca un concediu medical suportat din FNUASS in momentul in care incaseaza banii de la casa?am fost in cm ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de maternitate Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, indemnizatia pentru concediul de maternitate este suportata de catre angajator sau de catre CASS ca si in cazul indemnizatiei pentru incapacitate ... (vezi toată discuția)