avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate catojul

Activitate catojul

Răspuns la discuția PFA plata CAS si CASS
@Liviu Tomescu: si eu am inteles din textul legii ca PFA, II si IF nu platesc impozit forfetar. Cu toate acestea, la administratia financiara mi s-a spus ca se plateste.

Asta este tara noastra.
Răspuns la discuția PFA plata CAS si CASS
Multumesc pentru raspuns dar ma interesa in sistem real nu la norma de venit.
Răspuns la discuția PFA plata CAS si CASS
Multumesc pentru raspuns!

As mai avea totusi o intrebare: se plateste sau nu acel impozit forfetar (PFA servicii IT)? Intrucat doamna de la administratia financiara de care apartin mi-a spus ca se plateste inclusiv de catre PFA. Dar ca Intreprindere Individuala?
Buna ziua,

In calitate de PFA (neplatitor de TVA si sistem real) ce procentaj trebuie sa platesc pentru CAS si CASS si, mai ales, sunt acestea deductibile?

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Cautand am dat de acest articol [ link extern ]

de pe Saptamana Financiara. Ceea ce nu este foarte clar este ce responsabilitate fiscala are persoana fizica (prestatorul): completeaza la termen acel formular 200 si atat?

Beneficiarul (persoana juridica) opreste si vireaza acei 10% din venitul brut al persoanei fizice si doar atat?

Si inca o problema: modelul unei astfel de conventii. Din cate observ trebuie specificata o data de finalizare si un numar de ore pe zi. Daca se aloca prea multe ore pe zi pe de o parte nu mai poate fi vorba de conventie civila (din cate am inteles) iar pe de alta parte beneficiarului nu ii convine sa dureze mult aceasta prestare (maxim 7 - 10 zile). Solutia care ar fi in acest caz?

Multumesc din nou!
Buna ziua,


Se poate incheia un Contract Civil de Prestari Servicii intre o firma (beneficiar) si o persoana fizica (prestator) fara titlu de PFA in vederea proiectarii si executiei unui site web? Daca da, ce impozite trebuie platite si de catre cine?


Va multumesc pentru rabdare!