Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Da sunt deductibile.
CAS - 31.03% aplicat asupra venitului estimat, dar nu mai putin de o patrime din salariul mediu pe economie ( 459 ron).
CASS-5.5% , estimat dar numai putin de 600 lei.
As mai avea totusi o intrebare: se plateste sau nu acel impozit forfetar (PFA servicii IT)? Intrucat doamna de la administratia financiara de care apartin mi-a spus ca se plateste inclusiv de catre PFA. Dar ca Intreprindere Individuala?
"Potrivit Art 49 din CODUL FISCAL si NORME
Stabilirea venitului net anual din activitati independente pe baza normelor de venit, tipurile de activitati pentru care veniturile se pot impozita conform normelor de venit se stabilesc de catre Ministerul de Finante prin ordin (Ordinul 1847/2003). Nivelul normei de venit ce va fi impozitat este stabilit de autoritatile locale ale fiecarei localitati, iar PFA vor plati 16% din acest nivel indiferent de veniturile reale obtinute."
dupa cum a scris mai sus - impozitul PFA este de 16% INDIFERENT de sursa venitului ori de cuantumul acestuia. Daca in contabilitate de inregistraza "Pierdere" nu se plateste impozit.
Curs practic de implementare SAF-T: Ce date raportăm și cum în noile declarații cerute de ANAF
Noua declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat, timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.