avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate ionelsoare

Activitate ionelsoare

Răspuns la discuția Stagiu militar
Am inteles, prima mea angajare a fost dupa satisfacerea stagiului militar.
Multumesc mult pentru raspuns.
Discuție Stagiu militar
Buna ziua,
Întrebarea mea este daca se adauga la sporul de vechime si perioada in care am facut stagiul militar(1997-1998).
Vă multumesc.
Răspuns la discuția Cum sa fac sa depun o sesizare
Da, asta e sigur, dar trebuie respecatate anumite reguli? Sau fac o plangere simpla cu cele intamplate;
Buna ziua,
Incep prin a va spune ca sunt fuctionar pubilc in cadrul administratiei locale iar in dimineata zile de 20.11.2014 am participat la stingerea unui incendiu din localitatea unde locuiesc si muncesc. In timpul acestei actiuni un grup de trei femei au benevoit sa-mi aduca injurii, calomii si sa instige la violenta pe cei prezenti la incendiu, asupra mea si a lucratorilor din primarie pe motive total neintemeiate. Mai mult de atat, doua dintre persoane au ajuns la acte minore de violenta asupra mea.Nu se impunea nici pe departe sa se ajunga la asemenea acte din partea dumnealor atat timp cat noi am actionat cat s-a putut de bine si la timp impreuna cu 4 autospeciale pentru stingerea incendiilor.
Drept urmare va rog sa ma ajutati cu sfaturi ce trebuie sa fac, cum sa fac si cui sa ma adresez , pentru ca aceste persoane sunt in mod frecvent prezente cu asemenea injurii, calomii, etc. la diferite actiuni.
Va multumesc
Răspuns la discuția Ajutor de somaj
Va multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Ajutor de somaj
Nu sunt din Bucuresti, iar angajatorul este scoala din localitatea mea de domiciliu.
Norma intreaga in invatamant esteconsiderata atunci cand ai 18 ore pe saptamana, la mine nu a fost cazul de catreda intreaga si am avut ore mai putine, in primul an 0,72 din norma intreaga(18 ore), iar in anul doi 0,55.
Am inteles ca problema ar fi ca nu am 24 de luni lucrate consecutiv, ele fiind doar 22 chiar daca conform normei s-ar insuma peste 12 luni de cotizare catre stat.
Multumesc
Răspuns la discuția Ajutor de somaj
Totusi nu inteleg, eu am lucrat 22 de luni neintrerupte din care am cotizat conform normei mentionata in mesajul intitial, mai mult de jumatate pt fiecare luna in parte( in primele 11 luni norma de incadrare si probabil si de cotizare la stat a fost de 0,72, iar in restul lunilor a fost de 0,55), daca facem un calcul cu siguranta am cotizat la stat mai mult de 12 luni . Problema sa fie ca nu am cele 24 de luni de activitate?
Multumesc
Discuție Ajutor de somaj
Buna ziua,
Am o problema in ceia ce priveste acordarea ajutorului de somaj, si anume:
- am fost incadrat in invatamnt pe perioada 1 septembrie 2011-31 august 2012 cu norma de 0,72, iar pe perioada 1 septembrie 2012-2 august 2013 cu o norma de 0,55;
- am depus dosarul pentru acordarea ajutorului de somaj pe 13 august 2013;
- abia saptamana trecuta am aflat ca dosarul meu nu este aprobat pe motiv ca din actele contabile rezulta contributia la stat pe o perioada de 7 luni si o zi;
Sa fie o greseala in actele contabile ale angajatorului sau conform perioadei in care am fost angajat si cu normele scrise mai sus nu beneficiez de ajutorul de somaj?
Sper sa aflu un raspuns corect ca sa stiu ce trebuie sa fac.
va multumesc mult.
Răspuns la discuția Salariul minim
Buna ziua
Revin cu o intrebare mai concludenta.
Lucrez intro primarie din anul 2003, ultima dispozitie privind drepturile salariale a fost data in decembrie 2012.
Sunt incadrat pe functia de referent clasa III gradul profesional principal, gradatia 3, clasa de salarizare 28 cu total drepturi salariale/ brute de 908 lei, avand un coificient de ierarhizare de 1,49.
Avand in vedere raspunsul dumneavoastra de mai inainte privind coificientii de ierarhizare am marea rugaminte daca se poate sa-mi spuneti daca este corect salariul meu si daca se impune a-mi creste salariul odata cu cresterea salariului minim.
Va multumesc.
Discuție Salariul minim
Buna ziua
Daca salariul minim brut a crescut de la 700 la 750 si eu am 800 al meu creste?
Multumesc