avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Activitate curioso

Activitate curioso

dar aici este vorba numai de modul in care este calculat o taxa, nu e important daca ulterior o sa platesc TVA sau nu... Eu in momentul de fata trebuie sa platesc o taxa ce se calculeaza din costul de construire a casei, si anume 0.5% din cost. Intrebarea este pur si simplu daca la stabilirea acestei taxe se poate considera costul casei +TVA? Deci trebuie sa platesc taxa si pe TVA, care la randul ei este o taxa si ea?

diferenta de pret nu este foarte mare, dar cred ca nu e corect si nici legal ca primaria sa poate calculeze astfel taxele. La o casa ce se poate construi din 400.000 + TVA, taxa va fi 2000 RON daca se ia costul fara TVA, si va fi 2400 RON daca se ia costul cu TVA inclus ca baza calculului.
As vrea sa obtin o autorizatie de construire pt o locuinta individuala. Legea zice ca taxa pentru eliberarea unei autorizatii de construire pentru o cladire care urmeaza a fi folosita ca locuinta sau anexa la locuinta este egala cu 0,5% din valoarea autorizata a lucrarilor de constructii. Nu este insa precizat daca trebuie considerat valoarea cu TVA sau fara TVA pt calcularea taxei. La primarie vor sa calculeze 0.5% din valoarea toatala (TVA inclus), pe cand architectul meu zice ca nu ar trebui sa platesc 0.5% si pe TVA, ca doar nu se plateste taxa pe taxa. Ma poate ajuta cineva sa stiu cum sa procedez?