avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Activitate copilul2010

Activitate copilul2010

Buna ziua. Sunt medic specialist si lucrez la o firma, a carei activitate consta in desfasurarea de studii de medicamente. Postul pe care il ocup este de medic subinvestigator. De curand mi s-a oferit posibilitatea sa colaborez cu aceasta firma in regim de PFA, avantajul unei astfel de variante fiind, desigur, unul material.

Din cate am citit si pe acest forum, un medic nu isi poate deschide un PFA, ci se poate inregistra la Administratia Financiara ca si PFI. Dar eu nu ocup un post de medic specialist, intr-o clinica sau intr-un CMI, ci activitatea mea este cea descrisa mai sus.

Imi puteti spune pentru care dintre variante pot opta? (PFA sau PFI)

Multumesc.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Asa e, nu specificasem ca e vorba de o SC. Am inteles ca a depus deja sesizare la ITM si sper sa se rezolve.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Mama mea a depus cerere pentru pensionare anticipata si urmeaza sa-i vina decizia in curand. In calculul pensiei nu pot fi luati insa si ultimii 3 ani de vechime, deoarece prezentul angajator refuza sa trimita la Casa de Pensii adeverinta de vechime. Ce pasi ar trebui sa urmeze pentru a-l obliga pe acesta sa-i elibereze acea adeverinta? Multumesc mult.