avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz eliberare adeverinta de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz eliberare adeverinta de munca

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Mama mea a depus cerere pentru pensionare anticipata si urmeaza sa-i vina decizia in curand. In calculul pensiei nu pot fi luati insa si ultimii 3 ani de vechime, deoarece prezentul angajator refuza sa trimita la Casa de Pensii adeverinta de vechime. Ce pasi ar trebui sa urmeze pentru a-l obliga pe acesta sa-i elibereze acea adeverinta? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 27 Mai 2010
Sesizati in scris ITM.
Mama dumneavoastra trebuie sa depuna o cerere scrisa (v.OG 33/2002) la registratura prin care sa solicite eliberarea adeverintei (se va solicita si numar de inregistrare). Daca nu primeste nici un raspuns, in termen de 30 de zile (sau 45, daca va comunica ca cererea dvs. nu poate fi rezolvata in terme de 30 de zile) obligati angajtorul eliberarea adeverintei printr-o actiune in instanta.

OG 33/2002 este aplicabil autorităţilor publice centrale şi locale , nu si societatilor comerciale private.

Aveti doua posibilitati : sesizare catre ITM si/sau actiune in instanta - obligatia de a face - eliberarea adeverintei de vechime pentru perioada lucrata.
freeelis a scris:

OG 33/2002 este aplicabil autorităţilor publice centrale şi locale , nu si societatilor comerciale private.


Ok, ok, de acord, dar utilizatorul nu a spus ca e vorba de o SC.
Apoi, chiar daca subiectul este la sectiunea <<<Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu, (fara virgula) etc.>>>, nu trebuie uitat faptul ca si in cadrul autorităţilor publice centrale şi locale, exista personal contractual.
Nu in ultimul rand, asa dupa cum ati scris la statusul dumneabastra 'Ubi lex non...."
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Asa e, nu specificasem ca e vorba de o SC. Am inteles ca a depus deja sesizare la ITM si sper sa se rezolve.

Alte discuții în legătură

Certificate si adeverinte eliberate de autoritati publice interval interval La cerere, autoritățile publice centrale și locale eliberează certificate și adeverințe. In mod normal, cuprinsul acestora trebuie sa aiba acoperire in ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare adeverinta vechime de la itm barbone_2006 barbone_2006 buna ziua. am fost azi la ITM Constanta sa solicit ,in vederea depunerii dosarului de somaj, o adeverinta de vechime in munca pt ca nu am avut carnet de munca. ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am cerut la firma o adeverinta in care sa se specifice ca sunt angajata societatii si sa se specifice si data angajarii si ca s-au platit ... (vezi toată discuția)