avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Activitate asso

Activitate asso

Răspuns la discuția Lucrari imbunatatire bloc
Imi puteti arata unde gasesc in lege specificat despre proprietate comuna/ instalatii comune?
Răspuns la discuția Lucrari imbunatatire bloc
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte primite.

Elga , mai concret unde gasesc in lege ca " tevile verticale (apa rece, apa calda, evacuare, caldura, gaze) apartin proprietatii comune, cheltuiala cu reparatia lor este sarcina asociatiei de proprietari. Impartirea se face in functie de cota-parte indiviza (suprafata) " ?

Pentru ca mie mi s-a spus de la administratie ca inlocuirea tevii de evacuare cade in sarcina mea si numai daca si cei de la etajele superioare sunt de acord , eu locuind la parter...

De asemenea pentru o lucarare de hidroizolatie la plafonul blocului eu sunt nevoit sa platesc aceeasi suma de bani ca si cei care stau la ultimul etaj ?

Deciziile pentru inceperea unur lucarari de anvergura oricare ar fi felul lor exceptand mansardarea nu trebuiesc comunicate in scris ?

Multumesc

Răspuns la discuția Lucrari imbunatatire bloc
Lucrari de anvergura : mansardare, lucrari la reteaua de tevi, ...etc.

Pe la mine prin baie trece ,ca si pe la vecinii mei de deasupra , conducta de canalizare + celelalte tevi de apa ...
Buna seara ,

va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc.

De asemenea va rog sa imi precizati daca tevile care trec prin apartamentele fiecaruia ( tevi canalizare, apa curenta) sunt considerate ca facand parte din spatiul comun , deci in cazul in care trebuie remediata orice defectiune asoctia de proprietari trebuie sa suporte cheltuielile aferente.

Multumesc.