avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate eduarddragomir

Activitate eduarddragomir

Mulțumesc!

latka a scris:

Art. 4 din legea 55/2020
(5) Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.
[ link extern ]

Am citit asta. Insa nu-mi e clar daca e valabila doar pentru cazul in care documentele au expirat in interiorul starii de urgenta. In cazul meu, a expirat imediat dupa starea de urgenta.

MihailZC a scris:

....
Astfel, valabilitatea documentelor emise de Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, respectiv serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor aflate în coordonarea metodologică a MAI, Inspectoratul General pentru Imigrări se prelungește până la încetarea stării de urgență și sunt recunoscute de autorități pe teritoriul României. Cetățenii aflați în această situație vor avea la dispoziție 90 de zile de preschimbare a actelor respective, după încetarea stării de urgență.
....
În ceea ce privește activitatea Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, documentele pentru care se prelungește valabilitatea până la încetarea stării de urgență sunt permisele de conducere românești, autorizațiile de circulație provizorie, dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și ale permiselor de conducere eliberate de către serviciile publice comunitare regim premise de conducere și înmatriculare a vehiculelor la depunerea dosarelor de înmatriculare/ transcriere/ certificate de înmatriculare sau preschimbare permise de conducere românești/străine sau duplicate.

Mai multe informatii aici: [ link extern ] /

Daca autorizatia de circulatie provizorie a expirat imediat dupa incetarea starii de urgenta, mai exact pe 20 mai 2020, mai pot circula cu masina inca 90 de zile dupa aceasta data?
Buna ziua,

Pentru o magazie de plastic de la Dedeman, care se monteaza in curte, fara fundatie, e nevoie de vreo autorizatie?
Răspuns la discuția Ridicare ilegala a masinii
Normal ca e taxa de ridicare, avand in vedere contextul, dar din moment ce motivul ridicarii nu ar mai fi valabil, nu inseamna ca taxa a fost tot ilegala?

Repet:

Nici pana acum nu am primit procesul verbal aferent. Am aflat ca acesta poate fi contestat in termen de 15 zile. Banuiesc ca se calculeaza de la data la care primesc procesul verbal. Asa e?

Nu in ultimul rand, parcasem legal!
Buna ziua,

Pe data de 21.05.2010 mi-a fost ridicata ilegal masina de pe strada Fabricii, sector 6 Bucuresti. Masina fusese parcata inaintea unui indicator de oprirea interzisa care avea o sageata orientata in sus.(Practic restrictia nu se aplica pt locul in care am parcat eu). Aceasta sageata era obturata insa de un afis lipit peste ea. In zona respectiva practic e delimitata o arie in care nu se poate parca cu exceptia administratiei scolilor(eu nu am parcat in acea arie). Totusi ca sa vedeti rea-credinta, placuta "cu exceptia administratiei scolilor" a fost sucita, pentru a nu fi vizibila si a asigura o filmare "artistica".
Am platit 650 RON pt a o lua inapoi.

Nici pana acum nu am primit procesul verbal aferent. Am aflat ca acesta poate fi contestat in termen de 15 zile. Banuiesc ca se calculeaza de la data la care primesc procesul verbal. Asa e?

Totodata am aflat ca daca nu imi vine in 30 de zile pot sa nu mai platesc amenda. In aceeasi baza, pot cere si banii inapoi de la firma care a ridicat masina?

Multumesc anticipat pentru sfaturi!