avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare ilegala a masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare ilegala a masinii

Buna ziua,

Pe data de 21.05.2010 mi-a fost ridicata ilegal masina de pe strada Fabricii, sector 6 Bucuresti. Masina fusese parcata inaintea unui indicator de oprirea interzisa care avea o sageata orientata in sus.(Practic restrictia nu se aplica pt locul in care am parcat eu). Aceasta sageata era obturata insa de un afis lipit peste ea. In zona respectiva practic e delimitata o arie in care nu se poate parca cu exceptia administratiei scolilor(eu nu am parcat in acea arie). Totusi ca sa vedeti rea-credinta, placuta "cu exceptia administratiei scolilor" a fost sucita, pentru a nu fi vizibila si a asigura o filmare "artistica".
Am platit 650 RON pt a o lua inapoi.

Nici pana acum nu am primit procesul verbal aferent. Am aflat ca acesta poate fi contestat in termen de 15 zile. Banuiesc ca se calculeaza de la data la care primesc procesul verbal. Asa e?

Totodata am aflat ca daca nu imi vine in 30 de zile pot sa nu mai platesc amenda. In aceeasi baza, pot cere si banii inapoi de la firma care a ridicat masina?

Multumesc anticipat pentru sfaturi!

Cel mai recent răspuns: Marios , utilizator 11:16, 2 Iunie 2010
trebuie sa te uiti pe chitanta sa vezi ce reprezinta suma de 650,daca ea reprezinta taxa pentru ridicare si nu cuantumul unei amenzi contraventionale atunci poti sa fii sigur ca nu mai recuperezi nimic
Normal ca e taxa de ridicare, avand in vedere contextul, dar din moment ce motivul ridicarii nu ar mai fi valabil, nu inseamna ca taxa a fost tot ilegala?

Repet:

Nici pana acum nu am primit procesul verbal aferent. Am aflat ca acesta poate fi contestat in termen de 15 zile. Banuiesc ca se calculeaza de la data la care primesc procesul verbal. Asa e?

Nu in ultimul rand, parcasem legal!
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
eduarddragomir, utilizator
Da.
Cele 15 zile se calculeaza de la data la care ati luat cunostinta de existanat PV. In cazul dvs. data postei este luata in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto de pe spatiul verde angizah angizah Buna ziua, Am sa incerc sa va expun speta in cateva cuvinte: In spatele blocului nostru exista o parcare neamenajata unde aveam o masina parcata. In timp ce ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto adi31 adi31 Din cate am inteles, soferii care au actionat in judecata primariile pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar au castigat. Mi s-a intamplat si mie ... (vezi toată discuția)