avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate prodiana

Activitate prodiana

Multumesc pt raspuns Ionut,ion. Asa este si interpretarea firmei. As dori insa si parerea unui specialist SSM privind interpretarea alineatului 2 al art. 17 din HG 1425/2006: "angajatorul trebuie să desemneze unul sau mai mulţi lucrători ORI poate organiza unul sau mai multe servicii interne de prevenire şi protecţie SI/SAU poate să apeleze la servicii externe
Nu sunt indeplinite conditiile prevazute la alin. (1) mentionat, insa ma intereseaza exact interpretarea alineatului 2 al art. 17 din HG 1425/2006: "angajatorul trebuie să desemneze unul sau mai mulţi lucrători ORI poate organiza unul sau mai multe servicii interne de prevenire şi protecţie SI/SAU poate să apeleze la servicii externe,
Buna ziua. O societate cu mai putin de 50 de angajati care activeaza in domeniul constructiilor poate externaliza intreaga activitate SSM sau este obligatoriu sa se faca instruirea si ulterior numirea unui lucrator desemnat si organizarea unui SIPP? Multumesc.
buna ziua,

as avea nevoie de o informatie, si anume, de cand exista obligativitatea platii contributiilor sociale, respectiv CAS, pensie, somaj, pentru o pfa - traducator, persoana care este in acelasi timp angajata cu contract individual de munca la o societate comerciala.

va multumesc,

diana
Răspuns la discuția somaj
@tudorvaleriu:
Intr-un post mai vechi citati din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;

In cazul in care, in prezent ma aflu in somaj, si inchei un CIM pe perioada determinata, de 6 luni, eventual part-time, ma pot incadra pt somaj daca realizez venituri sub indicatorul social de referinta? La acest moment, care este cuantumul acestui indicator?

multumesc.

Diana
Răspuns la discuția somaj
@tudorvaleriu:
multumesc, dvs. informati mult mai bine decat o fac functionarii de la AJOFM.

in cazul in care imi fac angajare pe o firma, care este termenul in care se poate inregistra noul contract la ITM?

multumesc
Răspuns la discuția somaj
am inteles de la somaj ca am 30 zile de la data incetarii CIM sa imi depun dosarul. in cazul in care pana la sfarsitul acestei perioade, imi gasesc altceva de lucru, ce se intampla cu perioada nelucrata? se poate face o angajare pe firma unei cunostinte pentru a nu avea intreruperea de o luna in cartea de munca?

multumesc.
Discuție somaj
buna ziua,

pot beneficia de somaj in cazul in care CIM a incetat in baza art. 65 CM insa mi s-a oferit un alt loc de munca in cadrul firmei la un alt punct de lucru la o distanta > 350 km de localitatea de domiciliu.

multumesc.
buna ziua,

am un credit bancar in suma de X eur, din care X eur (aceeasi suma) reprezentand credit imobiliar pentru cumparare teren.

care este definitia exacta a unui credit imobiliar? am inteles ca este diferit de creditul ipotecar. ce legislatie guverneaza creditul IMOBILIAR.

multumesc anticipat.
buna ziua,

ma intereseaza care sunt contributiile obligatorii pe care ar trebui sa le plateasca un pfa (traducator) care este si angajat cu carte de munca, intrucat am vazut tot felul de discutii contradictorii pe diferite forumuri.
plata contributiei pentru sanatate stiu ca e obligatorie, insa in urma modificarilor fiscale am inteles ca au aparut tot felul de "biruri" noi.

multumesc,

prodiana