avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate Tonia30

Activitate Tonia30

Buna ziua. Se mai elibereaza pasapoarte temporare (cele de 1 an) in regim de urgenta? Am auzit ca numai pe motive medicala, dar nu am gasit nicaieri explicatii. Multumesc
Ceea ce nu inteleg este daca scutirea de taxa se aplica pentru toate persoanele cu handicap sau doar pentru cele care au nevoie de masini modificate? Legea zice "în cazul autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat"... aceasta ultima precizare mi se pare ca se refera la toate persoanele cu handicap. Asa este sau e doar impresia mea?

Buna seara, si eu am o nelamurire in acest sens. Daca sunt incadrata in categoria persoanelor cu handicap respirator pot inmatricula masina fara sa platesc taxa de mediu? Pentru acest tip de handicap nu trebuie facute niciun fel de modificari ila masina. Ideea e ca as putea primi cadou o masina din Germania, dar are 10 ani si taxa este fabuloasa! Multumesc mult!
Buna ziua. Am o situatie mai complicata. Am doua jobburi, la cel unde am functia de baza sunt in concediu fara plata pe un an. Cel de-al doilea job este in invatamant si pe perioada verii nu sunt platita (ei sustin ca am functia de baza in alta parte si de asta). Ceea ce inseamna ca nici asigurari de sanatate nu am pe perioada asta. Ce trebuie sa fac ca sa le am in continuare? Trebuie sa merg la CASMB, sa fac un contract? De ce acte e nevoie?

Multumesc mult!
Multumesc. Ar fi trei motive de contestare, din cate inteleg.

1. Vandusem masina anterior, avand contract de vanzare si certificat de radiere de la circa financiara
2. cele doua instiintari de plata (ambele pentru rovinieta de la CNADNR, la interval de 8 zile "contraventiile") au venit pe fosta mea adresa iar masina era radiata din sectorul respectiv si trecuta pe noua adresa de 6 luni
3. una dintre amenzi a fost pt 13 august iar instiintarea e pe 20 februarie, deci la 6 luni si cateva zile.

Astazi 20 februarie am primit instiintarile CNADR, in cat timp si la ce sector trebuie sa deschid proces (fosta adresa, unde au venit instiintarile desi masina era mutata de 6 luni sau un tribunal din noul sector = sector 2)?

multumesc anticipat
Buna seara!

Am o nelamurire privind o amenda pentru rovinieta primita de la CNADR. Eu am vandut masina, cu rovinieta valabila, iar amenda este chiar pentru ziua urmatoare si pentru ca nu avea rovinieta. Cum se poate anula amenda avand in vedere ca nu mai era masina mea? Doar in instanta sau mai exista si vreo alta metoda?
In plus, amenda a venit la vechea mea adresa din sectorul 6, iar eu m-am mutat de vreo 2 ani in sectorul 2, inclusiv la administratia financiara (am radiat masina de la sect. 6 si am trecut-o in 2). Ce pot face?

Multumesc mult!
Răspuns la discuția Stimulentul de insertie
Va multumesc foarte mult!
Buna ziua.
Ca sa primesc stimulentul de 500 de lei de la primarie stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu pana sa implineasca copilul 1 an. Daca fetita mea implineste 1 an pe 8 martie, primesc banii daca ma intorc la serviciu pe 1 martie? Exista un termen de depunere a dosarului sau poate fi depus chiar dupa ce copilul implineste 1 an, dar decizia de la angajator de revenire este de pe 1 martie?

Multumesc mult
Multumesc mult, atunci stau linistita. La celelalt serviciu e nevoie sa imi reiau activitatea ca sa imi dau demisia?
Buna ziua,
ma aflu intr-o situatie mai speciala. Am 2 joburi, am stat 10 luni acasa in concediu de crestere a copilului si as vrea sa ma reintorc la munca, dar doar la unul dintre servicii, iar la celalalt as vrea sa imi dau demisia. In situatia asta, mai pot beneficia de prima de 500 de lei? Sau poate ar trebui sa ma reintorc la amandoua si dupa o scurta perioada (o saptamana, de exemplu) sa-mi dau demisia? Mai precizez ca la jobul la care vreau sa renunt aveam inainte functia de baza (si cartea de munca), iar acum as vrea ca la cel de-al doilea job sa am functia de baza.

Multumesc mult!