avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate Miliana

Activitate Miliana

Eu nu vreau sa contest inscrisurile, respectiv eu cunosc si confirm ca semnatura din contractul de imprumut ca girant este a tatalui meu. Eu doresc sa ma indrept catre societatea (CASA DE AJUTOR RECIPROC A SALARIATILOR DIN MUNICIPIUL PIATRA NEAMT
Cod Unic De Identificare: 14047968) care a permis ca o persoana de 82 de ani sa semneze ca girant!!
Mentionez ca intre persoana care a solicitat si primit creditul si tatal meu nu exista niciun grad de rudenie... doar amicitia si amabilitatea tatalui meu pe care din 2004 cand mama mea a decedat eu l-am incurajat sa socializeze si sa intretina legaturi amicale cu oamenii pe care ii cunoaste, Presupun ca a fost putin pacalit... dar semnatura din contract este a lui.
Buna ziua,
Fara sa stiu, tatal meu, la varsta de 82 de ani, a semnat ca girant pentru un imprumut (in anul 2018) unei persoane care nu si-a platiti la timp ratele. Impreuna cu el a semnat ca girant si mama acestuia. Intre timp mama celui care a facut imprumutul a decedat (2019). In anul 2020 tatal meu a suferit un accident vascular si la jumatatea anului 2020 l-am internat la un camin de batrani. Acum este obligat prin Hot.jud. sa contribuie la achitarea imprumutului cu 1/3 din pensie. Eu asi vrea sa aflu daca pot ataca in vreun fel calitatea tatalui meu de girant la varsta de 82 de ani? (acum are 86 de ani). Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția cod COR
Multumesc!
Discuție cod COR
Buna seara, asi vrea sa aflu cand a fost schimbat codul COR 343103 - asistent manager cu codul 334303.
Va multumesc.
Iliana
Se pare ca nu este obligatoriu!
[ link extern ]

[ link extern ]

Persoanele care refuză să-şi declare codul numeric personal (CNP) la recensământ pot fi înregistrate şi fără acesta şi nu riscă absolut nicio sancţiune, a afirmat purtătorul de cuvânt al Institului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.

"Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi abbsenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Vladimir Alexandrescu."
Răspuns la discuția Inventar
Ati avut dreptate: "mai bine fara loc de munca, dar sa dorm linistita pe perna mea acasa"
Aventura mea a luat sfarsit.... conditiile de predare - primire nu erau conforme cu cele scrise in Ordinul 2861/2009, iar administratorului nu i-a convenit atitudinea mea pe care a caracterizat-o ca fiind "agresiva si neincrezatoare"
Va multumesc pentru sfaturi!
Răspuns la discuția Inventar
Va multumesc mult pentru atentia acordata acestui subiect, dar, asi mai avea nevoie de niste lamuriri:
- Am citit Ordinul 2861/2009, in care se specifica faptul ca la inventariere participa gestionarul care preda, gestionarul care primeste precum si o alta persoana desemnata din firma. Se specifica insa la pct 6 (2) ca " La entitatile al caror numar de salariati este redus, inventarierea poate fi efectuata de catre o singura persoana". Intrebarea mea este: Aceasta singura persoana poate fi "gestionarul" care preda? sau trebui sa fie o ALTA persoana? punctul 6 (5) mentioneaza ca "Din comisia de inventariere nu pot face parte gestionarii depozitelor supuse inventarierii , dar mie mi s-a specificat ca voi face preluarea marfurilor doar cu persoana care "a avut grija"de marfa pana acum... nu a existat un gestionar pe post - o a treia persoana nu va fi de fata. Este corect?
- Deasemenea, mai am o nelamurire.... toata marfa este depozitata intr-un dulap care nu are nicio incuietoare... mi s-a promis ca vor fi facute chei, iar acestea vor fi in dublu exemplar, un rand pentru mine si unul pentru administrator! este corect?
Va multumesc pentru lamuriri si sfaturi!
Răspuns la discuția Inventar
Multumesc pentru raspuns! dar eu asi vrea sa aflu cand anume voi face inventarul, avand in vedere ca am fost anuntata verbal ca voi prelua gestiunea incepand cu 1 august 2011! Programul meu de lucru este 09 - 17 - exclusiv sambata si duminica!
Va multumesc.
Discuție Inventar
Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, respectiv, inventarul, trebuie facut in afara orelor de program; deasemenea unde gasesc articolul sau reglementarea (norma) care prevede cum se efectueaza acest lucru; mentionez ca in Regulamentul intern pe care l-am semnat nu este facuta nicio precizare cu privire la modul de efectuare al inventarului. Va multumesc pentru promtitudinea raspunsului.
Discuție NUP
Am primit NUP la o plangere penala...au trecut cele 15 zile in care reclamantul ar fi putut face recurs... ce ar trebui sa fac ca aceasta hotarare sa ramana definitiva?
Reclamantul poate sa deschida un proces referitor la aceasta plangere la care el nu a primit rezolvarea dorita?