avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inventar

Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, respectiv, inventarul, trebuie facut in afara orelor de program; deasemenea unde gasesc articolul sau reglementarea (norma) care prevede cum se efectueaza acest lucru; mentionez ca in Regulamentul intern pe care l-am semnat nu este facuta nicio precizare cu privire la modul de efectuare al inventarului. Va multumesc pentru promtitudinea raspunsului.
Cel mai recent răspuns: Miliana , utilizator 18:03, 2 August 2011
Nu tot ce este legat de prestarea muncii este reglementat intr-un singur document sau act normativ ... Cadrul legal al inventarierii in constituie Legea nr.82/1991 si Ordinul nr. 2861/2009 din 9 octombrie 2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii.

In temeiul prevederilor Legii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, unitatile au obligatia sa efectueze inventarierea generala a elementelor de activ si de pasiv detinute la inceputul activitatii, cel putin o data pe an pe parcursul functionarii lor, in cazul fuziunii sau incetarii activitatii, precum si in urmatoarele situatii:
a) la cererea organelor de control, cu prilejul efectuarii controlului, sau a altor organe prevazute de lege;
b) ori de cate ori sunt indicii ca exista lipsuri sau plusuri in gestiune, care nu pot fi stabilite cert decat prin inventariere;
c) ori de cate ori intervine o predare-primire de gestiune;
d) cu prilejul reorganizarii gestiunilor;
e) ca urmare a calamitatilor naturale sau a unor cazuri de forta majora;
f) in alte cazuri prevazute de lege.
Multumesc pentru raspuns! dar eu asi vrea sa aflu cand anume voi face inventarul, avand in vedere ca am fost anuntata verbal ca voi prelua gestiunea incepand cu 1 august 2011! Programul meu de lucru este 09 - 17 - exclusiv sambata si duminica!
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Miliana, utilizator
Ca sa preluati gestiunea, aveti nevoie de o decizie scrisa, nu de o comunicare verbala. Se va proceda la preluarea gestiunii conform legii, asa cum v-a explicat si colegul meu mai sus. Cititi Ordinul 2861/2009 si aveti acolo modalitatea prin care se efectueaza inventarierea. Iar inventarul (predarea-primirea) se face in timpul programului. Daca nu este o gestiune foarte mare, posibil sa preluati in ultima zi lucratoare din luna, astfel incat incepand cu data de 01.08.2011 sa lucrati pe noua functie.
Inventarul se efectueaza in cadrul programului normal de lucru,pt. ca este o activitate inclusa in atributiile din fisa postului pentru orice gestionar.In acest sens,studiati fisa postului dvs.
Daca durata inventarului intr-o zi de lucru va fi necesar sa depaseasca programul normal de lucru,se vor ponta ore suplimentare.
Inventarul de predare-primire gestiune se efectueaza inaintea datei de 1 august 2011in cazul dvs.
fara comisie de inventariere nu preluati gestiunea, e un sfat.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
ovidiu7676, utilizator

Alte discuții în legătură

Grav adam. adam. buna.. am o intrebare .. as vrea sa plec cu preaviz de la locul meu de munca actual ... sunt gestionar la un depozit iar directorul vrea sa ma puna sa semnez ... (vezi toată discuția)
Rapundere pt un inventar nesemnat clauddy clauddy Salut! Ma confrunt cu o problema si as vrea niste sfaturi...legale. lucrez la o gradinita si mi s-a dat un cabinet, cu diverse lucruri, etc. De curand s-a ... (vezi toată discuția)
Inventar adrian nicolae adrian nicolae 1 ) Inventarul ptr.predare/primire a gestiuni se poate face in lipsa gestionarului ?( cand gestionarul este la servici). 2 ) Se poate desface contactul de ... (vezi toată discuția)