avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters153418

Activitate ContSters153418

Buna Ziua!

Sunt angajata de un an de zile la o firma. La angajare am semnat un contract in care se prevedea ca alaturi de salariu voi primi un bonus de fidelitate lunar, insa era stipulat ca, daca la initiativa mea sau din motive imputabile mie, contractul era incheiat inainte de 24 de luni, ma oblig sa platesc valoarea bonusurilor de fidelitate primite pana la acea de data. In momentul semnarii, nu am dat atentie prea multa acesei clauze (perioada nu mi se parea foarte lunga, si job-ul era mult mai bun decat cel la care renuntasem)., insa mi s-a spus de curand ca aceasta clauza ar fi abuziva. Este posibil legal, daca as renunta la contract mai repede sa nu platesc aceste bonusuri inapoi (p.s.: suma lunara primita nu este foarte mare, insa valoarea ei cumulata pana acum este destul de semnificativa)?

Multumesc anticipat!
Am contract de colaboare, iar angajatorul imi retine din salariu 10% din impozit. Finantele de care apartin imi cer sa platesc diferenta de impozit de 6%. Vreau sa stiu cine are dreptate: angajatorul care imi retine doar 10% sau finantele care zic ca impozitul este de 16%? Pentru ca nu am contract de munca ci de colaborare, nu ar trebui sa am un impozit mai mic de 16%? Si ce fac intr-o astfel de situatie?
Sunt angajata cu contract de colaborare cu drepturi de autor. Vreau sa stiu daca imi dau demisia, este nevoie de preaviz? Mentionez ca angajatorul meu face concedieri si incheieri de contracte de colaborare la zi. In acest caz, ce prevede legea, este nevoie ca eu in calitate de angajat sa dau preaviz?