avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate ion.escu

Activitate ion.escu

Răspuns la discuția Apel 112
Da, in instanta. Situatia reglementandu-se inainte de aparitia echipajului se poate interpreta si ca intarziere la solicitare iar politistul va putea fi sanctionat, de aceea a actionat astfel. Intr-un caz in care reclamasem o tulburare a linsitii publice cei de la 112 mi-au cerut o sumedenie de amanunte dupa care au redirectionat apelul catre politia zonala.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se fura, cu nesimtire si dezinteres, aparati de asociatiile de proprietari care numai legea nu o respecta. Pe teme de furt si convietuire neprietenoasa am discutat in urma cu zece ani in zadar. mai toti locatarii care au in sange furtisagul dau consumuri false. Incercati sa organizati o verificare a acontoarelor si veti avea parte de o opozitie cu argumente pana la drepturile omului din partea celor cu doua fete, hoti si mincinosi, cpabilisa-ti fure capatul de ata. Doar cu o hotarare a adunarii generale a aasociatiei de proprietari ca organism juridic veti putea face un control al contoarelor care sa releve pe baza de proces verbal starea ,,tehnica" a acestora, uramand ca diferentele mari pe care comisia blocului le va stabili ca fiind ne reale fata de consumul comunicat sa constituie baza pentru actionare in judecata pentru furt fata de asociatie. Alfel nu avem, nu aveti sanse cu magarii.
4 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio lege care sa oblige pe cineva sa isi monteze astfel de senzori. Este un ordin abuziv al ANRE care isi aroga dreptul de a emite asa zise reglementari cu putere de lege. Sunt manevre politice care se prefac a raspunde unor reglementari solicitate la nivel de UE. Cat timp exista un contract de furnizare de gaze nu are nimeni dreptul sa opreasca furnizarea de gaze daca tehnic nu exista nicio problema reala, ci doar presupusa. La instanta cel caruia i s-au oprit gazele, el fiind platitor de buna credinta al consumului si la timp, poate castiga orice disputa cu acesti mincinosi. Declararea pe proprie raspundere este suficienta si il absolva de obligatia de montare a senzorilor pe proprietarul care nu doreste. Cu precizarea ca intreaga raspundere ii va reveni daca chiar se intampla ceva, Iar cum dusmanii pandesc peste tot este posibil sa se intample vreun ,,accident''.
Răspuns la discuția Restanþieri la întreþinere
Va multumesc pentru raspuns. Sper ca in eventualitatea ca s-ar ajunge totusi la instanta - lucru evident nedorit nici de mine - sa se aplice litera legii si cei care tin cu dintii de administrarea imobilului in forma aceasta, de asociatie fara personalitate juridica, sa inteleaga ca - chiar daca in cele din urma vor trebui sa arate actele contabile, cu toate consecintele neplacute pentru d-lor - trebuie sa constituie asociatia de proprietari!
Răspuns la discuția Restanþieri la întreþinere
Va multumesc pentru raspuns, insa cred ca sunteti partinitor, ca in fata instantei atunci cand trebuie sa pledati o cauza. Va intreb, revenind la intrebarea mea de mai sus, daca lipsa personalitatii juridice a asociatiei de locatari impiedica pe oricare dintre locatari sa primeasca rezolvari in instanta, si nici interventia in "treburile asociatiei de locatari" a oricarui organism de control (procuratura, politie, instanta) nefiind acceptata - asa scrie in legea 230/2007, cum ar fi posibil sa incalcam legea si sa actionam in instanta pe cineva din asociatie? Adica, pentru a reclama o neregula cu consecinte financiare in cadrul asociatiei de locatari asupra fiecaruia dintre membrii ei nu se poate admite - nu exista personalitatea juridica, dar, daca vrem sa recuperam bani din restante - se poate? Eu stiam ca unde e lege nu e tocmeala...
Răspuns la discuția Restanþieri la întreþinere
@cazacuioana Da, din punctul lor de vedere ar fi "corect" asa. De altfel procedura de infiintare a asociatiei a fost demarata in urma cu trei ani de catre subsemnatul, dar finalizarea a fost stopata de la sine prin neprezentarea actelor asociatiei de locatari pentru transferul patrimoniului - care avea si un minus consistent in gestiune. Deci, daca atunci cand am solicitat verificarea actelor nu existam ca asociatie cu statut juridic, toate plangerile si demersurile mele in a lamuri situatia lovindu-se de acelasi raspuns - lipsa personalitatii juridice, acum putem face repede-repede o asociatie numai sa-i infundam pe restantieri? Sau, in cazul acesta, putem sa ne adresam cum si cand vrem noi instantelor? In numele cui? Va multumesc.
Răspuns la discuția Restanþieri la întreþinere
@gerberga Va multumesc pentru raspuns-il asteptam asa cum l-ati formulat dvs., eu fiind tocmai unul dintre restantieri.
Bună ziua.

În cazul unei asociaţii de locatari, nu de proprietari, cum se pot recupera sumele restante ale locatarilor pe cale judecătorească? Este posibilă această cale, ţinând cont că o astfel de asociaţie nu are personalitate juridică? Somaţiile de plată de la furnizori şi facturile vin cu penalizări ce se aplică asociaţiei de locatari, şi nu restanţierilor, aşa încât răspunderea în eventualele litigii cu furnizorul aparţine strict restanţierilor.

Cum se poate rezolva o astfel de situaţie?

Vă mulţumesc.

Mulţumesc. An Nou cu bucurii!