avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate Pamicyee

Activitate Pamicyee

Discuție Somaj tehnic
Cat e cotizatia pentru somaj tehnic?
Buna ziua,
am o problema mai mare in contabilitate, sau facut multe greseli de catre contabilul firmei, intrebarea mea este: cum e mai bine pt firma, sa reintroduc de la zero toate datele pe un alt program, asta ar insemnand 5 ani de activitate, sau mai bine inchid firma si redeschid?
Sunt multe probleme de genul, chitanta a fost introdusa ca factura care apare neachitata, si multe facturi emise si achitate cu bon fiscal apar tot neachitate sau facturile emise de furnizor sunt introduse pe alt furnizor, pe alta societate de la care nici nu am cumparat vreun produs, si asa mai departe, sa nu mai spun ca contabila mai si are experienta de 20 de ani....prea multe nereguli...cum sa fac sa corectez tot? contabilitatea este introdusa pe [EDITAT], puteti oferi vreun program mai bun si mai usor de utilizat?
Va multumesc!
Buna ziua, sunt intr-o situatie dificila, va scriu in calitate de vanzator.
A achizitionat un copil de vreo 12 ani, o memorie ram de calculator, i-am emis bon fiscal, si nu a mai ridicat certificatul de garantie, in cazul in care are probleme revine pt ca locuia in zona, la 2 blocuri de magazin, si a revenit....problema fiind ca tipul de memorie ce a cumparat nu i sa potrivit, vroiam sa-l schimb pe ce model avea nevoie, cand am constatat ca produsul initial vandut era ars, era vizibil arsura plus se simtea si miros de ars. Am anulat garantia conform bonului fiscal si cu o fisa in care am specificat ca nu face obiectul garantiei, mai ales ca a si recunoscut ca a incercat montarea lui in timp ce calculatorul era sub tensiune, pornit.
A revenit cu parintele, care mi-a facut un scandal de numa numa...si normal urmeaza opc-ul.
Acuma, ei nu au mai acceptat sa ridice certificatul de garantie ulterior in care sunt prevazute conditiile de montare si utilizare.
Cine e raspunzator acuma? eu ca am vandut un produs pe intelegere verbala, sa revina pt garantie, sau parintele ca a lasat un copil sa umble cu un sistem sub tensiune? sa nu mai zicem ca acuma nici nu mai recunoaste copilul ca a incercat sa-l monteze??? mai ales ca nu suntem responsabili ca el de capul lui incearca sa-si "repare" calculatorul nefiind "autorizat"
Cum sa fac sa fie in regula pt opc? memoria, bonul fiscal, si fisa de service a ramas la cumparator.
Buna ziua
Ma intereseaza sa stiu daca exista o lege in Romania care sa specifice faptul ca orice produs cumparat de la magazin se poate returna in 48 de ore, pentru faptul ca "nu mai am nevoie de ea", produsul fiind ok.
Eu detin magazin de IT, si mi se pare in neregula, adica cineva cumpara un LCD de 22" si imi aduce inapoi dp 2 zile ca nu mai vreau, dati banii inapoi, oke dau, dar trebuie sa fie ceva demersuri nu? doar nu am in casa intodeauna 1000 de ron sa tot impart bani....
Buna ziua, am fost azi sa-mi platesc amenda de radar cu procesul verbal intocmit de agent, sa aflu la ghiseul ca nu pot plati deoarece nu este completat la instiintare plata partea de jos, cu datele mele personale.
In acest caz mai este valabil procesul verba/amenda?
Doamna de la ghiseu mi-a spus sa fac contestatie. Unde? Nu stiu...misto
Sunt din Tg mures dk ma puteti ajuta cu informatii...multumesc.
Am emis o factura de peste 100 lei, si am dat bon fiscal, deoarece dp ce am batut suma in casa de marcat, mi sa cerut factura cu chitanta, sumele peste 100 lei necesita chitanta langa factura...
Anulez bonul fiscal conform procesului verbal intocmit pt bon fiscal emis gresit, si emit chitanta normal, sau exista alta modalitate?
Buna ziua,
sunt revanzator de produs IT, distribuitorul din Bucuresti de la cine cumpar marfa nu are traducere in lb romana pt toate produsele ce cumpar de la ei.
Intrebarea mea: ar trebui sa-mi vinda direct cu traducerile lipite pe produs? sau caut eu si ma descurc cum pot?
Răspuns la discuția Majorare TVA la SC
Am gasit raspunsul pe forum multumesc oricum:)
Este undeva publicat masurile conform careia trebuie sa fac schimbarile in SC? Am punct de lucru unde imi desfasor activitatea de vanzari in domeniul IT, am marfa pe stoc de aprox 2 miliarde vechi... este corect sa fac majorarile cu 5% pur si simplu prin inventar? sau trebuie sa refac toata gestiunea?
Răspuns la discuția Garantie in domeniul IT
Din fericire sa si rezolvat, am depus contra declaratie si cumva a inteles si doamna de la opc ce inseamna un hdd defectele + softurile, ca practic habar nu au despre multe lucruri... ramane sa plateasca clientul.