avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Munteanu & Munteanu - Societate Civila de Avocati

Activitate Munteanu & Munteanu - Societate Civila de Avocati

Răspuns la discuția Cabinet avocatial in faliment?
Andreea Lisievici a scris:

andreimunteanu a scris:
sca-ul este o asociere fara personalitate juridica intre persoane fizice.

Si atunci cum de in contracte apare sca-ul? Cum de la finante platitor de impozit/TVA este SCA-ul? Cum de are patrimoniu propriu? Cum de are scop propriu? Cum de are toate elementele personalitatii juridice?


pentru ca exista ca entitate expres prevazuta si de alte legi: asociere fara personalitate juridica. iar cu privire la impozit sa stii ca nu il platesti pe sca ci pe asociat. mai tii minte societea civila din codul civil? dupa modelul ei a fost facuta.
Răspuns la discuția Cabinet avocatial in faliment?
av_bobic a scris:


Societatea civilă profesională este o forma de asociere in vederea exercitarii profesiei, deci are personalitate juridica. Caracterul intuituu personae este intre pesoana clientului si persoana societatii profesionale. Dupa cum spunea si Veronica: ..."tot clientul alege societatea profesionala pe baza unor criterii personale "...



societatea civila profesionala nu are personalitate juridica, cum poti spune asa ceva? doar cea cu raspundere limitata are. sca-ul este o asociere fara personalitate juridica intre persoane fizice.
Răspuns la discuția Cabinet avocatial in faliment?
pai pentru avocati e ilegala pentru ca este interzisa prin statut... nu din alte motive...
Răspuns la discuția Cabinet avocatial in faliment?
dar hotararea de infiintare (oricum s-ar numi aceasta) trebuie aprobata de barou, dupa ce este verificata respectarea conditiilor legale.
Răspuns la discuția Cabinet avocatial in faliment?
AVLIL a scris:

Pai nu am o hotarare ca sa fie aceeasi, am o hotarare interna a SCA si apoi un act de infiintare al CA.
Dar chestia cu contributia in clientele a foarte buna... nu ne cere nimeni insa o evaluare, ceva?
Oricum, eu nu pot aduce chiar aport aceste contracte, ca eu nu stiu cum sa fac numai cu cele pe care am incasat toti banii si de-acum nu mai am ce incasa... intelegi? Si atunci... aduc raport niste obligatii de reprezentare gratis? :-/




eu cand am spus hotarare ma refeream la o hotarare a consiliului baroului. nu la una interna. eu am trecut de la CA la SCA si scrie la un punct: incepand cu data infiintarii SCA se ia act de incetarea activitatii CA.
Răspuns la discuția Cabinet avocatial in faliment?
in hotararea in care se va infiinta CA se va lua act si de desfiintarea SCA. Deci in aceeasi hotarare. Iar in ceea ce priveste clientii, daca infiintai o SCA puteai sa vii cu aport contracte de asistenta... dar invers..?
Răspuns la discuția Ajustare penalitati de intarziere
nici mie nu mi se pare prea ok. in fapt e doar o hotarare a unei instante. ar trebui sa coroboreze prevederile legii privind clauzele abuzive cu cele ale legii privind disciplina contractuala, si penalitatile sa nu depaseasca valoarea debitului, mai ales ca in contractele respective (contracte clasice de adeziune) nu scrie expres ca penalitatile pot depasi valoarea debitului.
Răspuns la discuția Cabinet avocatial in faliment?
sincer, nu prea cred. in faliment in sensul legii insolventei in orice caz nu, intrucat nu este societate comerciala. in cazul in care totusi cabinetul are datorii si este in imposibilitate de plati, raspunde titularul si se pot exercita actiuni pe dreptul comun impotriva lui. parerea mea.
Răspuns la discuția baroul lui POMPILIU BOTA
mai fratilor, asa de curiozitate, ma intereseaza si pe mine cati sunt avocati printre voi? si cati dintre cei care fac parte din Baroul Constitutional au firme de avocatura (fac parte din) si colaboreaza cu parteneri externi sau acorda consultanta pentru societati comerciale .. Asa ca sa vad si eu daca expertiza avocatilor din baroul Constitutional depaseste reprezentarea in penale pt amarati sau in civil pentru asociatii de locatari.