Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
andreimunteanu a scris:
sca-ul este o asociere fara personalitate juridica intre persoane fizice.
Si atunci cum de in contracte apare sca-ul? Cum de la finante platitor de impozit/TVA este SCA-ul? Cum de are patrimoniu propriu? Cum de are scop propriu? Cum de are toate elementele personalitatii juridice?
Societatea civilă profesională este o forma de asociere in vederea exercitarii profesiei, deci are personalitate juridica. Caracterul intuituu personae este intre pesoana clientului si persoana societatii profesionale. Dupa cum spunea si Veronica: ..."tot clientul alege societatea profesionala pe baza unor criterii personale "...
Pai nu am o hotarare ca sa fie aceeasi, am o hotarare interna a SCA si apoi un act de infiintare al CA.
Dar chestia cu contributia in clientele a foarte buna... nu ne cere nimeni insa o evaluare, ceva?
Oricum, eu nu pot aduce chiar aport aceste contracte, ca eu nu stiu cum sa fac numai cu cele pe care am incasat toti banii si de-acum nu mai am ce incasa... intelegi? Si atunci... aduc raport niste obligatii de reprezentare gratis? :-/