avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate bobu

Activitate bobu

Buna ziua.
Am o speta mai ciudata: in pontajul intocmit lunar, pentru anumiti salariati se ponteaza jumatati de ora. Pe total luna, exista cazuri in care rezulta un nr. de ore si jumatate. In programul de salarii am introdus rotunjind in plus.
A venit un control si a zis sa adunam jumatatile de ore din tot anul si vrea sa stabileasca paguba pentru jumatatile de ore rotunjite in plus lunar. Eu zic ca nu e corect. Nu am gasit si o baza legala. Aveti ceva idei? Va multumesc
Buna ziua. În municipiu a fost amendat un constructor care a adus cu o masina câteva grinzi de lemn pentru a le folosi la construcție. A fost amendat de catre jandarmi cu amenda maximă prevăzută de art.19(1) lit.b, respectiv 5000 lei. În alineatul respectiv este prevăzută amendă de la 1000 la 5000 lei pentru un volum de până la 10 mc. Dacă avea până intr-un mc, de ce a primit amenda maximă? Și dacă el aducea grinzile tot din depozitul lui pentru care avea documente de achiziție, de ce a primit amendă? Cum se poate contesta? Plătește în maxim 15 zile jumătate de amendă și apoi contestă? Mulțumesc
Am primit de la executor o hartie pentru neplata rovignetei in 2011. Ce variante am de a scapa?
Si eu patesc acelasi lucru, dar la numarul 1292. Ce putem face?
art.38(1) din ordinul 1134/2000 privind efectuarea expertizelor: "Medicul legist e asistat la efectuarea autopsiei de personal sanitar mediu sau auxiliar". Deci rezulta ca nu avea ce cauta medicul din alta specialitate care l-a si avut in grija pe pacient.
Va salut.
In anul 2008 un pacient a murit in spital pe o sectie. Medicul care il trata avea dreptul sa participe la autopsie sau expertiza medico-legala? In noul cod de procedura penala la art.185(5) scrie clar ca "la efectuarea autopsiei medico-legale nu poate participa medicul care a trat persoana". Inainte de aparitia noului cod, unde scria acest lucru? Va multumesc anticipat.