avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate bladeiii

Activitate bladeiii

Răspuns la discuția violarea vietii private
Imi cer scuze . Aceea scrisoare nu a fost data in calitate de angajat . Nu avea nici o legatura cu serviciul . In ceea ce priveste adresa , a fost data o adresa care nici macar nu era in acelasi oras unde mihai lucreaza .
Răspuns la discuția violarea vietii private
pt ca instantele nu le da la omul de serviciu care face curatenie in ..........., ci sunt date in conformitate cu prevederile legale si la cine a fost pregatit in ceea ce priveste datele personale
Răspuns la discuția violarea vietii private
si daca de ex persoana trimisa este FEMEIA DE SERVICIU? care nu are nici o calitate si nici nu a fost instruita pt a nu divulga secretul de serviciu? Cine raspunde ? Patronul , directorul ?
Răspuns la discuția violarea vietii private
corect=D>=D>=D>
Dar din pacate sunt n.......de multe lucruri pe care nu vrei sa le cunosca toata lumea , nu?
:">:">:">
Răspuns la discuția infractiuni si infractiuni grave
Am inteles , cam tarziu dar mai bine mai tarziu decat niciodata#-o#-o#-o

pt functionar - fals intelectual si Uz de fals pt persoana care o foloseste
cum se pedepse o fapta prin care de ex : o persoana (Ana)care lucreaza intr-o institutie publica livreaza un raspuns de la o sesizare , fara ca sa fie sigilat intr-un plic unei persoane (mihai) caruia se adreseaza acel raspuns , la locul de munca , loc unde mai multi colegi de al lui (mihai) iau cunostiinta despre datele inscrise in acel raspuns fara ca (mihai) sa fie de acord . Totodata despre datele inscrise in adresa respectiva puteau fi vazute si de catre alte persoane "prietenii anei" . Aflarea datelor de catre alte persoane pot produce degradarea GRAVA a imaginii lui (mihai). LEGEA 677/2001 (date cu caracter personal)
Va multumesc
Totusi in realitate suprafata inchiriata nu este mai mare de 8 mp . In momentul in care s-a incheiat contractul de inchiriere s-a trecut o suprafata imaginara intrucat nu stiam exact si in al doilea rand am intrebat si la Finante despre acest lucru la care am primit raspunsul ca "nu ne intereseaza suprafata inchiriata numai suma inscrisa sa fie ceea reala" asa ca am pus o suprafata "din burta"
Răspuns la discuția infractiuni si infractiuni grave
Adeverinta respectiva eliberata este norma un act oficial din moment ce a fost eliberata de o institutie publica .
O adeverinta eliberata prin care se mentioneaza ca solicitantul nu detine casa ori o locuinta in orasul respectiv desi in realitate detine . Acum eu nu pot dovedi ca afost cu intentie ori nu , dar cred ca se incadreaza la infractiunea de fals in inscrisuri oficiale iar pt ca a si fost stampilata si semnata fals intelectual si fals sub semnatura privata .
Oricum explicatiile primite mi-au fost de ajutor .
Va multumesc
În cazul în care o personă fizică ori juridică a săvârşit mai multe infracţiuni de ex:
1. Abuz în serviciu
2. Fals în înscrisuri oficiale
3. Fals în înscrisuri sub semnătură privată
4. Fals intelectual
5. Uz de fals
6. Neglijenţă în serviciu

Care pe care absorbă şi care dintre infracţiuni vor rămâne .
Ori plângerea sau denunţul să se facă defalcat pt fiecare infracţiune?

Cazul este următorul : Eliberarea unei adeverinţe , de către un funcţionar din cadrul unei instituţii publice , neadevărată , falsă , semnată şi ştampilată.
Va multumesc
În urmă cu ceva timp am depus un dosar la Primarie în vederea obtinerii unui apartament ANL . Pentru fiecare document anexat se obtinea un punctaj . Dupa ce a trecut termenul de depunere a dosarelor am fost chemat la sediul primariei si am fost acuzat de fals. Ulterior am aflat ca cineva din cadrul primariei mi-au introdus în dosarul meu o copie xerox , în care au facut în ea modificări şi adăugiri în ceea ce priveşte suprafaţa închiriată , după care mi-au adus acuzaţii de fals. Întra-devăr o copie xerox am predat-o preşedintelui comisiei dar nu am fost de acord să o depună la dosar până ce nu aduc şi originalul pentru confirmare . În schimb juristul mi-a depus-o la dosar fără acordul meu . Suprafaţa închiriată real este de 40metri pătraţi iar pe copia xerox mi-au modificat-o prin adăugirea unui număr de 4 în faţă , rezulatul fiind 4,40mp . Problema este că pe declaraţia pe propria răspundere sunt două căsuţe unde trebuie menţionată suprafaţa , respectiv una unde se trece efectiv suprafaţa , loc unde nu am trecut nimic iar a doua unde se menţionează câteva categorii privind suprafata închiriată loc unde trebuie bifat căsuţa în care se încadrează solicitantul iar eu am bifat căsuţa unde se menţiona că suprafaţa închiriată este de sub 8 mp . Am fost pus să semnez în aceea căsuţă deşi am spus juristului în faţa căruia am completat aceea declaraţie , faptul că nu stiu care este suprafaţa închiriată menţionată în Contractul de Închiriere . Deasemenea am subliniat încă de la început ca punctajul să se calculeze în funcţie de documentele depuse la dosar . Totuşi primaria a facut o adresa la Administraţia Finantelor Publice de unde l-i s-a dat o copie xerox dupa contractul de Închiriere , astfel că comisia ANL avea obligaţia de a-mi calcula punctajul obţinut indiferent daca punctajul pt suprafata m-i se lua în considerare sau nu . Menţionez faptul că şi fără acel punctaj mă încadram pt obţinerea unei locuinţe ANL . În aceste condiţii consider că au săvârşit infracţiunea de Abuz în serviciu . Bineînţeles şi ei au sesizat autorităţile abilitate şi astfel sunt cercetat pt Fals în înscrisuri oficiale şi Fals în înscrisuri sub semnătură privată . Am şi recunoscut în faţa anchetatorilor că întradevăr am semnat declaraţia pe propria răspundere şi am bifat aceea căsuţă dar fără intenţie şi totodată după ce mi-a fost impus acest lucru "bineînţeles fără să fiu constrâns în vreun fel" , dar am avut încredere . Ar fi mai multe de spus dar pt început cred că ajunge acest rezumat.
Întrebarea mea este : dacă ei se încadrează în infracţiunea de abuz în serviciu şi infracţiunile sesizate de ei ce urmări ar putea rezulta . Vă mulţumesc.