avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate tatiana_galati

Activitate tatiana_galati

Răspuns la discuția og 30/31.08.2011
Conform

(4) Prevederile alin. (1)–(3) se aplica in mod corespunzator si pentru o cota de 50% din majorarile de intarziere, reprezentand componenta de penalitate a acestora, aferente obligatiilor fiscale stinse prin plata sau compensare.

eu inteleg ca au estimat ei ca vechile majorari de intarziere, aveau o componenta de penalitate de 50%.

de fapt...doream o parere a juristilor, care sunt mult mai obisnuiti cu limbajul alambicat si care da loc de interpretare, al legilor.

mai asteptam pareri!

Multumim!

Răspuns la discuția og 30/31.08.2011
Mai are cineva alta parere? Eu stiu ca intr-o anumita perioada, majorarile de intarziere aveau si o componenta de penalitate. Si aceea a aparut alineatul 4, parerea mea..
Răspuns la discuția og 30/31.08.2011
Corect. Debite insemnand principal, dobanzi, majorari vechi si penalitati.

Incerc o interpretare a spetei mele pe textul ordonantei, de aceea am postat pe forum juridic.
Uneori e greu pentru economisti sa descalceasca tainele legislative:

Art. XI
(1) Pentru obligatiile fiscale restante la 31 august 2011, penalitatile de intarziere se anuleaza sau se reduc, astfel:

a) penalitatile de intarziere se anuleaza daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 31 decembrie 2011;

b) penalitatile de intarziere se reduc cu 50% daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 30 iunie 2012.

(2) Pentru dobanzile datorate pana la data stingerii si stabilite prin decizii comunicate dupa aceasta data, conditia se considera indeplinita daca dobanzile se sting pana la termenul de plata prevazut la art. 111 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(3) În cazul prevazut la alin. (1), se desfiinteaza, total sau partial, chiar daca impotriva acestora s-au exercitat ori nu cai de atac, actele administrative fiscale sau titlurile executorii prin care s-au stabilit creante fiscale accesorii aferente creantelor fiscale principale, stinse potrivit alin. (1).

(4) Prevederile alin. (1)–(3) se aplica in mod corespunzator si pentru o cota de 50% din majorarile de intarziere, reprezentand componenta de penalitate a acestora, aferente obligatiilor fiscale stinse prin plata sau compensare.

Daca mai are cineva o alta parere mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca o societate cu activitate suspendata, a carei fisa pe platitor indica o singura suma de plata, si anume, pentru "Dobanzi si penalitati aferente TVA", ar putea intra sub incidenta art XI din OG 30/31.08.2011. reducere sau anulare dobanzi si penalitati

Mentionez ca obligatia principala a fost stinsa prin compensare, iar sumele mentionate s-au acumulat deoarece s-a facut tarziu cererea de compensare, timp in care dobanzile si penalitatile au curs.
Perioada de acumulare a sumei este: 20.01.2007 - 05.09.2010, cum se poate afla cat este dobanda si cat este penalitate?

Cu multumiri,
Răspuns la discuția MOSTENIRE
Multumesc frumos. Acceptarea trebuia sa fie facuta in instanta, in cadrul procesului de dezbatere a mostenirii? Sau pur si simplu prin acte de acceptare se considera acceptata mostenirea?

Multumesc,
Discuție MOSTENIRE
Buna seara,
Am nevoie de ajutor si de aceea va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra la urmatoarea speta:
La medierea privind mostenirea, am renuntat prin notariat la mostenire, crezand ca restul mostenitorilor se vor impaca. Medierea a esuat. Pot retracta renuntarea la mostenire daca dosarul nu a ajuns in instanta?

Cu multumiri,
Tatiana