avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters158269

Activitate ContSters158269

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 859 din 19 decembrie 2008 a fost publicata Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 2/2008 privind examinarea recursului in interesul legii: In situatia existentei unui prim act de tainuire, urmat de o alta actiune a aceluiasi tainuitor care promite ca va asigura valorificarea in continuare si a altor bunuri sustrase, sunt intrunite elementele constitutive ale complicitatii la infractiunea de furt in forma simpla sau continuata, dupa caz, in concurs real cu infractiunea de tainuire, chiar daca promisiunea anticipata de tainuire a bunurilor nu a fost indeplinita. (…)"
Asadar nu se poate retine concurs intre complicitate la furt (morala, prin promisiunea de tainuire) si tainuirea efectiva ulterioara (nu poti fi tainuitorul propriului furt, pt ca fiind complice esti participant la furt) ci numai intre o tainurire a unor bunuri ce provin dintr-un furt la care nu a participat faptuitorul si o complicitate morala ulterioara.
Sper ca am formult cat de cat :)
Răspuns la discuția Admitere INM 2011
mai avem un pic de ragaz pana in ianuarie, ne mai putem perfectiona, dar cred ca cei ce-am trecut prin botezul din august nu suntem nerabdatori sa ne reapuncam de invatat. eu una nu.. oricum mult spor
Răspuns la discuția admitere inm 2010
Milosovici a scris:

pana la urma se va mai dai examen anul acesta sau nu???sa stim macar ce sa facem

invatati, invatati, invatati!!!:))
aryZu a scris:

intrucat pana la ora asta nu s-a afisat nimic oficial, pot sa zic si eu - pe surse - am aflat ca se va sustine un nou examen daca nu anul acesta, atunci la inceputul anului viitor (cand zic pe surse, nu ma refer la prieteni de-ai prietenilor, ci de la o persoana din csm) si asta deoarece e foarte greu ca in caz contrar, sa se suplineasca, pentru examenul din toamna viitoare, locurile pana la 350.
oricum si pe mine ma cam streseaza faptul ca pana la ora asta, inca nu a aparut nimic oficial...
ma refeream la prieteni ai prietenilor in sensul ca nu am prieteni personali in csm..dar de unde crezi ca am aflat si eu decat pana la urma de la o persoana de la sursa? n-am avut vreo epifanie
nu m-am suparat, dar sunt si eu destul de framantata incat sa nu ma destinda intrebarea..cred ca suntem cu totii..eu una nici nu mai stiu daca mai vreau un nou examen, am fost f. aproape dar sunt epuizata...; politica e clara, organizeaza un nou examen ( iar nu scad nota minima de intrare) pt. ca nu strica un ban la casa inmului( fireste noul examen se taxeaza).
examenul organizat pt noi "desteptii " ,ce am picat masiv anul asta. nu sunt chiar asa rupta de realitate , stiu despre ce se discuta
vestea nu e inca oficiala, repet, am obtinut-o prin persoane interpuse( prieteni ai unor prieteni..), nu e un secret, insa nu stiu datele foarte exact decat atat. Am decis sa o postez tocmai sa mai reduc din tensiunea ce va apasa.
am aflat (repet vestea) ca examenul se va sustine undeva in luna noiembrie
na uite am aflat prin persoane interpuse,( cunostinta unor prieteni de ai unui prieten) ca se org. un nou examen in noiembrie. mai mult nu stiu. si sa nu-mi sariti in cap daca nu ramane asa.
ceea ce mi se pare suparator este ca in presa se arunca numai cu injurii si doispret la adresa candidatilor, "execrabil pregatiti", asa ca ideea unui nou examen pare ridicxola, astia ne sunt magarii cu astia defilam :))) nu se admite nicaieri ca de fapt examenul ar fi de asa natura incat sa puna in dificultate si un student pregatiti. oare cine poate sa dezminta aprecierile din presa..inmul tace