avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate v3

Activitate v3

cum sa obtin actul de propietate pt casa und stam daca casa este p numele lui bunica mea care a decedat cu 3 ani in urma.bunica a infiato p mama mea,dar nu a incheiat nici un cat d infiere,locuim in aceias casa de aproape 50 de ani?cum sa fac sa obtin titlu de propietate pe numele mamei mele?????
Răspuns la discuția taxa succesiune
mia trimis asta:
"citatie
numele mamei mele cu adresa,este chemat la acest notariat in ziua de 26.07.10 ora 10 in calitate de mostenitor al difunctuli ..... pentru a lua parte ;la dezbatere succesorala c va avea loc in acea zi.va aduce toate actele c detine in legatura cu aceasta succesiune?testament,titlu de propietate privind imobilele difunctului)buletin de identitate si martori.
in caz de neprezentare la termendezbaterile vor avea loc in lipsa si se va proceda conformlegii.mostenitorii domiciliati in alte localitati decat in cea in care estesediul acestui notar pot trimite declarati de acceptare sau renuntare la succesiune autentificate de acest notariat din tara.nerespectare succcesiuni de catre cei indreptatiti in termen de 6 luni de la data deschiderii succesiuni(data morti) atrage decaderea acestora de la mostenire potrivit orevederilorcodului civil."
Răspuns la discuția taxa succesiune
nu stim c grad de rudenie are pentru ca nu a vrut sa ne zica nimic notaru ci numai sa ne ducem cu niste acte si cu suma de 413 lei atata
Răspuns la discuția taxa succesiune
da nu am semnat nimic dar ni sau cerut niste acte?dar se poate deschide msa succesorala de la sine sau numai daca o deschide alcineva?
Discuție taxa succesiune
acum 3 luni a murit bunica noastra,acu 2 zile am primit citatie de la un notar precum ca sar fi deschis taxa de succesiune.si mama este infiata de bunici mei dar in certificat nu e trecuta bunica noastra ca mama ci numai sotul lu mamaia.c sa facem ca locuim de 40 de ani in aceasta casa dar ne e frica sa nu o pierdem in favoarea celui c a dfeschi masa succesorala. pt ca nu o avem p numele nostru,c ne indrumati sa facem?