avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianMo

Activitate AdrianMo

Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Cred ca ati înteles ca divortul s-a prununtat în Franta si de aceea m-ati orientat spre site-ul Ambasadei României la Paris. Am uitat sa specific ca divortul a fost declarat în Republica Moldova în 2003 între doi cetateni moldoveni, din care doar unul (actuala mea prietena) a devenit cetatean român anul trecut. Ea locuieste acum în Franta. Poate aveti un raspuns diferit în urma acestei precizari.
Salutari distinse,
Adrian
Buna ziua,
As dori sa stiu unde se poate transcrie în registrul starii civile românesti un certificat de divort al unui cetatean al Republicii Moldova ce tocmai a obtinut cetatenia româna?
De fapt aceasta persoana (femeie) locuieste în Franta si la Amnasada României de la Paris nu i-au fost date mai multe detalii, spunându-i-se doar ca se face la Tribunalul Bucuresti. Precisez ca aceasta transcriere este ceruta de Ambasada României la Paris pentru realizarea pasaportului. De altfel actul de nastere din Republica Moldova a fost deja transcris în oficiul starii civile române le Primaria Sectorului 1 din Bucuresti.
Ati putea va rog sa-mi spuneti unde se face aceasta procedura, cât dureaza si ce implica?
Multumindu-va anticipat, salutari distinse,
Adrian