avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate arua

Activitate arua

Răspuns la discuția INTABULARE IMOBIL
Daca intreg terenul este coproprietatea celor din bloc ... putin probabil
Daca o parte a terenului nu a fost vanduta celor din bloc ci unui tert... bineinteles dupa o dezemembrare.... tertul isi poate intabula dreptul asupra constructiei fara nici o problema.


(sper sa fi inteles corect speta dvs)
O mostenire se deschide o singura data (la notar sau in instanta). Pentru bunuri descoperite ulterior doar se suplimenteaza masa succesorala mantinandu-se aceeasi mostenitori. Este adevarat ca intre institutii nu prea exista comunicare. Evidenta deschiderii mostenirii este tinuta de Camera Notarilor. Daca mostenirea a fost deschisa in instanta si instanta nu a comunicat Camerei solutionarea cauzei este posibil ca o alta instanta sau un notar sa deschida iarasi succesiunea. Legal nu este .....prima hotarare are putere de lucru judecat cu privire la mostenitori... implicit a doua hotarare daca stabileste alti mostenitori pentru acelasi defunct este ilegala.
daca sunteti in recurs aveti deja o hotarare definitiva... in principiu s-a stabilit masa succesorala si mostenitorii si implicit cine ar trebui sa achite impozitul si in ce cote (daca este cazul de cote)
nu cred ca dvs personal ati primit somatie pt neplata impozitului ..... sau o puteti primii numai daca sunteti coproprietar cu defunctii dvs parintii
transferul de rol fiscal va fi posibil in momentul cand hotararea pe care o aveti devine si irevocabila
daca nu se incumeta nimeni sa achite impozitul, cel care va fi stabilit mostenitor definitiv si irevocabil va platii cu tot cu penalitati sau ....cel care plateste isi poate recupera creanta de buna voie/in instanta de la ceilalti comostenitori
daca considerati ca este musai va pot indica si articolele de lege.
Daca contractul de comodat, ca si cel de inchiriere, este incheiat pe un termen mai mare de trei ani....... se considera act de dispozitie si implicit trebuie incheiat cu ambii coproprietari devalmaşi.
In Romania, din pacate, actele trebuiesc facute in asa fel in cat sa nu-i lasi loc "autoritatii" sa gaseasca nod in papura........ si asa vor gasi ceva de comentat..........sfat - incheiati contractul cu ambii proprietari.....
Răspuns la discuția putin ajutor va rog
dosarul succesoral se poate muta de la un notar la altul prin intermediul Camerei Notarilor cu acordul celui la care se afla.
Partajul nu este influentat de nr. copartajantilor (coproprietarilor) ci de valoarea masei paratajabile.
Nu va sfatuiesc sa renunte (toti) descendentii (dvs si sora) la drepturile ce li se cuvin pentru ca, in acesta situatie si in anumite conditii, alaturi de sotia supravietuitoare vin la mostenire alti posibili mostenitori (parintii defunctului daca sunt in viata, fratii acestuia etc, ).
Răspuns la discuția succesiune
Pe Titlul de Proprietate sunt trecuti proprietarii imobilului, respectiv terenului. Daca acestia sunt decedati este obligatoriu sa se faca succesiunea iar mostenitorii acestora, stabiliti in Certificatul de mostenitor, pot dispune de acest imobil prin partaj, donatie, schimb, vanzare.
Daca pentru succesiune nu este obligatoriu cadastru si intabulare, in cazul actelor de dispozitie aceasta formalitate trebuie indeplinita.
In cazul in care proprietarii nu sunt decedati se face cadastru si intabulare, apoi acestia pot dispune cum vor de bun(vanzare, donatie, partaj...) Actul de partaj, daca nu ma insel, se poate face si fara cadastru si intabulare numai daca unul dintre proprietari ramane cu intregul bun imobil iar ceilalti primesc sau nu sulta (o suma de bani).
prin sentinta care a anulat actul de adjudecare s-a specificat ca se poate relua executarea de la momentul expertizei........ceea ce executorul a si facut........si de data aceasta s-a achitat debitul de catre debitor.........
la cererea de intoarcere a executarii am primit respingere ca neintemeiata iar motivarea a fost urmatoarea.......pentru ca contestatia nu a privit titlul executarii ci doar o parte a procedurii...... prin urmare nu putem fi pusi in situatia anterioara (debitul fiind achitat la momentul judecarii intoarcerii la executare)
Multumesc pentru raspunsuri.
vreau sa va fac cateva precizari:
- in afara de faptul ca a incercat de 3 ori sa intabuleze dr. de proprietate facand dovada cu actul de adjudecare........a dat in judecata OCPI, BCPI de 3 ori la intervale de timp diferite cerand ca instanta sa oblige autoritatile sa faca intabularea dreptului. Toate actiunile au fost introduse dupa ce actul de adjudecare a fost anulat definitiv si irevocabil.... astfel de lucruri uneori te fac sa te indoiesti de ce ai invatat, inveti.
- am avut inspiratia sa notez in registrul de transcriptiuni anularea actului de adjudecare si dovada achitarii debitului ca altfel acum in 2009 era cat pe ce sa-i admita intabularea (comunicarea intre instanta si OCPI este inexistenta)
Sarbatori fericite sa aveti si tot ce va doriti.
La sfarsitul anului 2006 a avut loc o executare imobiliara. Aceasta executare a fost contestata in instanta si s-a obtinut anularea actului de adjudecare, anularea procesului verbal de distribuire a pretului, inclusiv anularea raportului de experiza. Subliniez ca aceasta contestatie nu a privit titlul de executare. Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei executorul a reluat procedura de la ultimul act care a ramas in picioare. Aceasta reluare s-a solutionat cu achitarea debitului de catre debitor. Actul de adjudecare nu a fost intabulat nici pana astazi, imobilul neavand carte funciara deschisa.
1- se impune actiune in revendicare pentru readucerea bunului in patrimoniul debitorului?? si daca da e cumva prescrisa??
2. folosirea actului de adjudecare anulat- ca dovada a dreptului de proprietate- este infractiune?? (cel care a adjudecat era chiar creditorul si a facut parte din procesul de contestatie la executare)
Mentionez ca la cererea in instanta a intoarcerii la executare s-a raspuns ca nefiind intemeiata deoarece contestatia la executare a privit procedura executarii, mai precis anumite faze ale procedurii.
Răspuns la discuția Mostenire
Pentru a fi protejata fata de fratele dumneavoastra..... ar trebui sa achitati creditul si abea dupa aceea sa faceti contract de intretinere......veti intreba de ce acest fel de contract ....pentru ca este singurul act prin care tatal dvs este protejat iar locul pretului este luat de o prestatie fata de tatal dvs lunara de intretinere........din acest contract va face parte si autoritatea tutelera care este "o garantie" atat pentru dumneavoastra ca v-ati indeplinit obligatiile cat si pentru tatal dvs ca este ingrijit.......
In Romania in cazul testamentului Legea protejeaza sotul supravietuitor, parintii, daca sunt in viata, si descendentii, copii descendentilor.......in traducere libera putem lasa prin testament o anumita cota din patrimoniul nostru (bunuri) dar sa nu incalcam rezerva succesorala de care sunt indreptatiti sa beneficieze cei protejati de lege.