avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Bostina

Activitate Elena Bostina

Va sfatuiesc sa luati legatura cu lichidatorul si sa-i dovediti ca ati platit. Lichidatorul va poate actiona in instanta pentru recuperarea creantei.
Răspuns la discuția Radiere cu datorii
Aceeasi recomandare, adresati Tribunalului o cerere de intrare a societatii in insolventa in procedura simplificata (direct in faliment).
Datoriile firmei vor fi suportate de administratori/asociati numai in urma unei hotarari judecatoresti daca se constata ca acestia sunt vinovati de faptele prevazute la art. 138 din Legea 85/2006 privind insolventa.
Răspuns la discuția radiere srl
Radierea se efectueaza dupa lichidare. Radierea se dispune de instanta dupa ce se finalizeaza procedura de lichidare.
Răspuns la discuția insolventa
da.
Răspuns la discuția liigii
Daca persoana recunoaste ca ati imprumutat-o cu bani, incercati sa o determinati sa faca o recunoastere in scris a datoriei ( incheiati un contract de imprumut) si daca refuza sa restituie banii, o actionati in instanta.
Daca dvs ati acceptat mostenirea de pe urma sotului, inseamna ca ati preluat atat drepturile cat si obligatiile sotului, astfel puteti fi obligata la plata creditului angajat de sotul dvs.

av. Bostina Elena
Răspuns la discuția RAUPLATNIC
Puteti invoca prevederile contractuale ( daca a existat un contract) si art. 969 Cod civil ( Conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante). Chiar si factura insusita de benficiarul lucrarii ( prin semnarea si/sau stampilare) are valoare de contract. In actiune aratati faptul ca termenul de scadenta este depasit si solicitati obligarea debitoarei la plata penalitatilor de intarziere.

Nu este nevoie sa invocati prevederi ale Codului fiscal. Inainte de a-i actiona in instanta este obligatorie concilierea cf art. 720 indice 1 Cod proc. civ.

Mult succes!

av. Bostina Elena
Răspuns la discuția Partajare
Silicitati efectuarea partajului judiciar in instanta. In sustinerea cererii depuneti actul de donatie pe care il are tatal dvs, depuneti extrasele de carte funciara pentru cele doua imobile( daca le aveti, daca nu le aveti puteti promova actiunea si fara ele) si totodata solicitati ca instanta sa oblige nepotii sa depuna la dosarul cauzei titlul de proprietate.
Nu mergeti la notariat deoarece problema nu se rezolva acolo avand in vedere faptul ca nepotii nu doresc sa faca partajul prin buna invoiala. Singura rezolvare este prin instanta.

Mult succes!

av. Bostina Elena
Răspuns la discuția Ordine de compensare
Trebuie sa emiteti si dvs pentru ei deoarece pe verso completati facturile pe care dvs le platiti catre ei prin compensare. Dupa ce le semneaza cel cu care va compensati, va opriti exemplarul albastru in care dvs sunteti platitor si exemplarul rosu in care dvs incasati.
Răspuns la discuția Somatie de plata
Sunt mai multe motive pentru care se poate amana o cauza, va trebui sa cititi incheierea de sedinta din 03.02.2011.