avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate monis

Activitate monis

Răspuns la discuția INCHIDERE BALCON SI TERASA
Codului construcțiilor și urbanismului (Cod), publicat marți, 30 ianuarie 2025 în Monitorul Oficial. Codul, cu excepția unor prevederi, va intra în vigoare la expirarea a 12 luni de la data publicării în MO. La data intrării în vigoare a Codului vor fi abrogate Legea nr. 721/1996 privind calitatea în construcții; Legea nr. 835/1996 privind principiile urbanismului și amenajării teritoriului; Legea nr. 163/2010 privind autorizarea executării lucrărilor de construcție.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut discuții cu vecinul și chiar am vrut să fac lucrarea identică și lipită cu a lui dar când mi-am dat seama că ceva scârție, mi-am propus mai întâi să mă documentez și să nu mă arunc cu capul înainte iar în cădere să-i omor capra ... pardon terasa vecinului (așa cum ați considerat să glumiți, probabil). Bravo lui până la urmă! Ce să spun? Are tupeu! Nu ca mine, și ca alții, care doresc să fie corecți și care se agită să afle ce și cum trebuie făcut legal. M-am trezit eu ”ciobănașul cel corect” și ce să vezi ... nu prea sunt luat în serios. Cred că fluierul este vinovat ... nu este de firmă sau nu e cel fermecat. Dacă considerați că ar mai fi ceva de spus în legătura cu speța care face obiectul acestei discuții, v-aș rămâne recunoscătoare, dacă nu, oricum vă sunt recunoscătoare. mulțumindu-vă pentru timpul acordat și pentru răspunsuri. Paște Fericit!
Ce-i drept in acte terasa nu apare, iar apartamentul situat la etajul 1, are ca vecini la parter, un spațiu pentru magazin. În stanga cum privesti din strada, vecinul si-a inchis terasa iar in dreapta este balconul celuilalt vecin. Acum mă întreb, cum celălalt vecin a putut închide terasa? Există vreo posibilitate de închiriere a terasei și apoi de amenajare a ei în baza unei autorizații de construcții?
Am inteles. Mă apuc de autorizatie. Insă vă mai adresez o intrebare legat de terasa. Ati specificat că terasa este proprietate comună. Puteti detalia cu cine am terasa in comun?
Conform Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, apărut relativ recent, un balcon se poate acoperi fără autorizație de construcție doar că în cazul meu, având un balcon atipic, am dorit să fiu corect informată de oameni care efectiv sunt cunoscători ai legilor.
Bună ziua,
Locuiesc la etajul 1 iar balconul meu, făcut asa de cand a fost blocul dat in folosinta, este mai lat (dublu) decat balcoanele de la nivele superioare, la parter aflandu-se magazine. Cu 34 de ani, pe vremea cand toata lumea isi inchidea balcoanele fără autorizatie fără nimic, l-am inchis si eu. În prezent balconul arată jalnic, făcând discordanță cu toate celelalte balcoane si mi-as dori să-l modernizez cu termopane, cu zidărie nouă din BCA, cu panouri sandiwich, etc. Doresc să stiu dacă am nevoie de autorizatie de constructie sau nu. De asemenea langa balcon, există o terasa (nu stiu dacă spun corect) care corespunde apartamentului meu si care nu este modificată deocamdată cu absolut nimic, prezintă doar carton bituminat și 2 scurgeri pentru apa. Oare odată cu amenajarea balconului as putea-o amenja și pe ea în sensul în care aceasta să devină o prelungire a balconului, închisă și ea ? Și dacă da, este nevoie de autorizație de construcție ?
Sunt mama unui elev de 17 ani, care acum este in clasa a XI-a. Este premiantul clasei cu toate piedicile avute din partea unui cadru didactic. Din clasa a IX-a copilul a fost abuzat emotional de o doamna profesoara care, daca a vazut ca nu riposteaza la nici un fel de atac, acum a trecut la atac impotriva parintilor. Nu mai vrea sa participe la orele dumneaei si prin urmare singura solutie este transferul in clasa paralela dar, conducerea unitatii ne spune ca transferul il poate face doar la incheierea semestrului. Exista o portita sa-l schimbam acum in luna lui octombrie 2017?
Buna ziua,

Azi am vizionat o casa prin intermediul unei ag.imob.. Inainte de vizionare am semnat un contract de intermediere cumparare si o foaie de vizitare. Contractul prevede clauze, precum ca, in cazul in care faci tranzactia fara ei, poti fi adus in fata instantei pentru recuperare comision. La sfarsit, contractului cuprinde si cateva randuri referitoare la rezilierea contractului, randuri necompletate..... nesemnate.
In acest contract insa, nu se prevede nicaieri perioada de valabilitate a acestuia .
INTREBARE: In cazul in care ma duc la agentie si reziliez contractul (prin completarea spatiilor libere), apoi cumpar casa, pot fi trasa la raspundere in fata instantei de catre agentie?
Discuție CASA NOUA
Am gasit sa cumpar o casa noua, nelocuita, dar dupa ce am cerut planul casei (etaj si parter) am sesizat ca planul initial facut, nu coincide cu ceea ce este pe teren. Este schimbat prin constructie si parterul si etajul, ba mai mult este facuta si o camera la mansarda, iar planul nu prevede mansarda.
Ce ma sfatuiti, as putea avea probleme vreodata cu cei de la Inspectoratul de Stat pentru Constructii sau de la alte institutii?
Răspuns la discuția Eroare d112
Multumesc din suflet, intr-adevar era vorba despre cunoscutele ghilimele, care pana acum le-am introdus din limba engleza iar azi din greseala le-am introdus din limba romana.... si uite asa.....m-au taiat toate transpiratiile.......