avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... INCHIDERE BALCON SI TERASA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

INCHIDERE BALCON SI TERASA

Bună ziua,
Locuiesc la etajul 1 iar balconul meu, făcut asa de cand a fost blocul dat in folosinta, este mai lat (dublu) decat balcoanele de la nivele superioare, la parter aflandu-se magazine. Cu 34 de ani, pe vremea cand toata lumea isi inchidea balcoanele fără autorizatie fără nimic, l-am inchis si eu. În prezent balconul arată jalnic, făcând discordanță cu toate celelalte balcoane si mi-as dori să-l modernizez cu termopane, cu zidărie nouă din BCA, cu panouri sandiwich, etc. Doresc să stiu dacă am nevoie de autorizatie de constructie sau nu. De asemenea langa balcon, există o terasa (nu stiu dacă spun corect) care corespunde apartamentului meu si care nu este modificată deocamdată cu absolut nimic, prezintă doar carton bituminat și 2 scurgeri pentru apa. Oare odată cu amenajarea balconului as putea-o amenja și pe ea în sensul în care aceasta să devină o prelungire a balconului, închisă și ea ? Și dacă da, este nevoie de autorizație de construcție ?
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
monis, utilizator
Cel mai recent răspuns: monis , utilizator 08:45, 23 Aprilie 2025
Daca acea terasa "corespunde", nu inseamna ca e proprietatea dvs., e proprietate comuna, nu aveti voie sa va atingeti de ea. Balconul puteti sa-l inchideti cum doriti, dar cu autorizatie, mai ales ca vreti sa modificati cam multe.
Conform Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, apărut relativ recent, un balcon se poate acoperi fără autorizație de construcție doar că în cazul meu, având un balcon atipic, am dorit să fiu corect informată de oameni care efectiv sunt cunoscători ai legilor.
Dvs. ati scris ca vreti sa reconstruiti balconul, asa ca despre ce vorbim !
mi-as dori să-l modernizez cu termopane, cu zidărie nouă din BCA, cu panouri sandiwich, etc.

Cum sa nu fie vorba de autorizatie de construire ?
latka, utilizator
Am inteles. Mă apuc de autorizatie. Insă vă mai adresez o intrebare legat de terasa. Ati specificat că terasa este proprietate comună. Puteti detalia cu cine am terasa in comun?
Cu ceilalti coproprietari, vecini de-ai dvs., presupun ca reprezinta acoperis pentru cei de la parter. Faptul ca e "in dreptul dvs. " nu inseamna ca va apartine, ati cumparat apartamentul cu terasa, e scris in acte ?
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu stiu daca mai este activa aceasta pagina dar as ... IceTea IceTea Buna ziua, nu stiu daca mai este activa aceasta pagina dar as avea o intrebare: Locuiesc intr-un apartament la etaj 1 si as dori extinderea dormitorului ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! cine are dreptul la boxele din subsolul tehnic ... Ganea Petra Ganea Petra Bună Dimineața! Cine are dreptul la boxele din subsolul tehnic al blocului ? Avand in vedere că locuiesc la parter si nu există balcon la parter. Cei de ... (vezi toată discuția)