Bună ziua,
Locuiesc la etajul 1 iar balconul meu, făcut asa de cand a fost blocul dat in folosinta, este mai lat (dublu) decat balcoanele de la nivele superioare, la parter aflandu-se magazine. Cu 34 de ani, pe vremea cand toata lumea isi inchidea balcoanele fără autorizatie fără nimic, l-am inchis si eu. În prezent balconul arată jalnic, făcând discordanță cu toate celelalte balcoane si mi-as dori să-l modernizez cu termopane, cu zidărie nouă din BCA, cu panouri sandiwich, etc. Doresc să stiu dacă am nevoie de autorizatie de constructie sau nu. De asemenea langa balcon, există o terasa (nu stiu dacă spun corect) care corespunde apartamentului meu si care nu este modificată deocamdată cu absolut nimic, prezintă doar carton bituminat și 2 scurgeri pentru apa. Oare odată cu amenajarea balconului as putea-o amenja și pe ea în sensul în care aceasta să devină o prelungire a balconului, închisă și ea ? Și dacă da, este nevoie de autorizație de construcție ?
Daca acea terasa "corespunde", nu inseamna ca e proprietatea dvs., e proprietate comuna, nu aveti voie sa va atingeti de ea. Balconul puteti sa-l inchideti cum doriti, dar cu autorizatie, mai ales ca vreti sa modificati cam multe.
Conform Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, apărut relativ recent, un balcon se poate acoperi fără autorizație de construcție doar că în cazul meu, având un balcon atipic, am dorit să fiu corect informată de oameni care efectiv sunt cunoscători ai legilor.
Am inteles. Mă apuc de autorizatie. Insă vă mai adresez o intrebare legat de terasa. Ati specificat că terasa este proprietate comună. Puteti detalia cu cine am terasa in comun?
Cu ceilalti coproprietari, vecini de-ai dvs., presupun ca reprezinta acoperis pentru cei de la parter. Faptul ca e "in dreptul dvs. " nu inseamna ca va apartine, ati cumparat apartamentul cu terasa, e scris in acte ?