avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate Farala

Activitate Farala

Ok, dar asta ar insemna sa o anuleze si sa fac alta demisie cu acordul partilor, nu? In codul muncii scrie ca: "Dacă înainte de expirarea termenului de preaviz angajatorul şi salariatul convin încetarea contractului de muncă, cauza încetării va fi acordul părţilor, iar nu demisia."
Cand mi-am dat demisia a fost de acord cu preavizul de 20 de zile. Acum nu vrea sa mai vin cele 10 zile rămase. Dar mă gândesc că daca de mâine nu ma mai prezint, poate sa spuna ca nu mi-am efectuat preavizul, nu?
Eu am efectuat 10 zile din preavizul de 20. Poate renunța așa, in mijlocul preavizului, din senin? Nu trebuie înregistrat alt act, vreo înștiințare scrisă, o explicație? Adica eu am copie dupa cererea de demisie inregistrata cu 2o de zile lucrătoare de preaviz. Atât. E corect asa?
Buna ziua,

Am fost angajata unei companii incepand cu 01.12.2016, pe perioada nedeterminată, iar pe data de 25.06.2018 am demisionat cu preaviz de 20 de zile lucrătoare, conform contractului de munca. După ce joi, 05.07.2018, compania a susținut un eveniment/petrecere de rebranding, care s-a sfarsit cu mult dupa terminarea programului, șefa mea m-a chemat la discuții. A spus că dorește să renunțe la preaviz conform articolului 7, pe motiv că eu nu ma mai implic si am plecat la ora 17:00 (programul de lucru fiind 8:30-17:00). Este legal? Cum ar trebui sa procedez?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru răspunsuri. Intre timp, mi-am gasit alt job si am demisionat. O sa deschid alt subiect cu privire la preaviz. Toate cele bune!
Buna ziua,

Sunt angajata unei companii ca si Specialist Marketing. Din motive care nu stiu cat tin de fisa postului meu, sefa mea ierarhica imi tot da sarcini de indeplinit pe un ton foarte urat. Spre exemplu, zilele trecute m-a "rugat" sa numar niste pungi de hartie si sa le pun intr-o punga/cutie mai mare. Dimineata urmatoare am primit acest mail:

Subiect: Indeplinire sarcini

Buna,
Asa cum iti spusesem deja, plasa cu pungi trebuia dusa in masina L...... Te rog ca data viitoare cand iti dau o sarcina, sa o duci pana la capat.
Multumesc
A

Mentionez ca aceasta este una din situatiile din ce in ce mai dese. Desi avem si un baiat in departament, mie imi spune sa car, sa desfac, sa strang materiale destul de voluminoase.
Va rog sa ma sfatuiti daca este in regula sa accept asa ceva.

Va multumesc :)
Astazi, 23.05.2011, am fost sa ii cer domnului angajator drepturile la somaj si a spus ca nu pot beneficia de somaj fiindca asta ar insemna sa isi reduca activitatea. L-am si inregistrat cu telefonul. Ce pot face? Deja am inceput sa depun C.V.-uri si am primit raspunsuri negative din cauza relatiilor dumnealui, ca de ex:

Re: Buna ziuaMonday, May 23, 2011 11:12 PM
From: [EDITAT]
Sarutmana,

Am colaborat impreuna cu Dl [EDITAT] la [EDITAT] .
Data fiind relatia dintre mine si angajatorul Dvs., chiar daca calitatile de necontestat descrise in CV-ul Dvs. va recomanda ca pe o persoana capabila si valoroasa in echipa, cel putin pentru moment, nu putem colabora.

Cu stima,

[EDITAT]
Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Nu o sa imi dau demisia in nici un caz. Ce motive ar putea invoca pentru a-mi inchide contractul? Si de ce suma lunara voi beneficia ca somera daca ma concediaza?
Citez: "daca stateai in spital era ok". Am concediu medical pe 5 zile cu diagnosticul de "amigdalita acuta", care intra in categoria de urgente, clasa A, din cate am inteles de la medicul de familie, acest tip de concediu fiind platit 100%. Probabil ca asta il deranjeaza. L-am intrebat pe ce motiv ma da afara si a spus ca: "nu ne potrivim".
Si cum de nu am 12 luni cotizate la sistem daca lucrez din octombrie 2009 la aceasta companie?
Buna ziua,

Sunt angajata din data de 22.10.2009 cu conventie pentru absolvent de studii superioare, cu salariul brut de 1200 ron. Astazi, 23.05.2011, seful meu mi-a cerut demisia pe motivul ca am stat o saptamana in concediu medical si el nu concepe asa ceva. Eu vreau totusi sa beneficiez de somaj. Cum trebuie sa procedez si ce suma lunara mi s-ar cuveni ca somera?

Va multumesc anticipat!