avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sarcini înjositoare la locul de muncă. Este în ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sarcini înjositoare la locul de muncă. Este în regulă să accept așa ceva?

Buna ziua,

Sunt angajata unei companii ca si Specialist Marketing. Din motive care nu stiu cat tin de fisa postului meu, sefa mea ierarhica imi tot da sarcini de indeplinit pe un ton foarte urat. Spre exemplu, zilele trecute m-a "rugat" sa numar niste pungi de hartie si sa le pun intr-o punga/cutie mai mare. Dimineata urmatoare am primit acest mail:

Subiect: Indeplinire sarcini

Buna,
Asa cum iti spusesem deja, plasa cu pungi trebuia dusa in masina L...... Te rog ca data viitoare cand iti dau o sarcina, sa o duci pana la capat.
Multumesc
A

Mentionez ca aceasta este una din situatiile din ce in ce mai dese. Desi avem si un baiat in departament, mie imi spune sa car, sa desfac, sa strang materiale destul de voluminoase.
Va rog sa ma sfatuiti daca este in regula sa accept asa ceva.

Va multumesc :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Farala , utilizator 14:09, 7 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Codului Muncii fisa postului este o anexa a contractului individual de munca si cuprinde elemente precum conditiile de lucru, cerintele necesare pentru ocuparea postului, responsabilitatile angajatului, alaturi de sarcinile specifice, standardele de performanta si modalitatile de recompensare.
Ca parte a contractului individual de munca, continutul fisei postului trebuie adus la cunostinta angajatului, de catre angajator, in momentul incheierii acestuia, sau in cazul unei actualizari pe parcursul raporturilor de munca. Fisa postului trebuie semnata de catre angajator si angajat.
Printre cele mai importante prevederi:
- salariatul are obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
- salariatul are obligatia de fidelitate fata de angajator in exercitarea atributiilor de serviciu si obligatia de a respecta secretul de serviciu;
- angajatorul are dreptul sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii si sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
- angajatorul poate sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor; sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu; sa constate savarsirea abaterilor disciplinare si sa aplice sanctiunile corespunzatoare, potrivit legii, contractului colectiv de munca aplicabil si regulamentului intern; sa stabileasca obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora;
- in ceea ce priveste obligatiile angajatorului, acestea se refera la informarea angajatilor asupra conditiilor de munca; asigurarea permanenta a conditiilor tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca; la eliberarea, la cerere, a documentelor care atesta calitatea de salariat a solicitantului; respectarea confidentialitatii datelor cu caracter personal ale salariatilor.
Pe scurt ramane intrebarea: ce ati semnat?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conteaza ce a semnat?! De parcă în România se tine cont de ce ai semnat.
:))
Pe viitor după ce termini ceea ce te pune sa faci, la final mergi și spune-i că ai terminat. Și întreabă ce sa mai faci.
In scurt timp te va lăsa în pace. Garantat!
Îți dă asemenea sarcini pentru că e convinsa că nu vrei să muncești, sau că te sustragi de la ceva.
Fa așa cum îți spun si vei vedea că te lasa în pace.
Nu mai caută soluții legale, pentru că nu dau rezultate imediate, apoi mai complica și situația prezentă.
Și doar tu ai de pierdut. Și timp și serviciu și nervii tai
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca lucrul este la birou si pe computer, mai apar si sarcini cu munca bruta. Banuiesc ca n-aveti angajati muncitori necalificati care sa care materialele promotionale. Sunt convins ca in fisa de post aveti o clauza la responzabilitati de genul "si orice alta sarcina trasata de seful ierarhic"
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
DinuX, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
si baiatul ce vina are?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut eu o colega care a si plecat repede si care zicea ca ea nu face fotocopii ca are studii superioare... :)) Dar toti eram cu studii superioare...

Alte discuții în legătură

Prelucrare fisa post pe linie ssm - va rog să-mi spuneți daca v-ati confruntat cu situația ... Nadia Carbarau Nadia Carbarau Buna seara, Va rog să-mi spuneți daca v-ati confruntat cu situația în care deși Fisa Postului a fost prelucrată și semnată la angajare de catre toate ... (vezi toată discuția)
Sarcini abuzive in fisa postului? pot sa nu semnez noua fisa a postului? mariamihalache mariamihalache Eu am in fisa postului o sarcina \"sa pregatesc inlocuitor\". Anul trecut sefa de secti a incercat sa-mi schimbe fisa postului, adaugandu-mi o sarcina pe care ... (vezi toată discuția)
Sarcini de serviciu,fisa postului. Mircic Mircic Buna seara. Ordinele pe care le primesc de la seful meu,respectiv sarcinile de serviciu care-mi sunt trasate nu trebuie sa fie in conformitate cu ATRIBUTIILE ... (vezi toată discuția)