avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate doctorita

Activitate doctorita

Răspuns la discuția testament lasat sotiei medicului
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Chiar aveam nevoie de niste incurajari. Faceti un lucru deosebit pentru noi. Multa sanatate!
Răspuns la discuția testament lasat sotiei medicului
testamentul a fost incheiat cu un an inainte de decesul batranei. Eu locuiesc de aproximativ 5 ani iar sotul de 2 ani. Testatoarea a decedat acum o luna. Da, mi s-a eliberat certificat de mostenitor.
Cum poate o lege sa te invinuiasca de faptul ca aiajutat pe cineva din familie?
Sfatuiti-ma va rog intr-o problema: Matusa mea, inainte de deces mi-a lasat prin testament o casa, instituindu-ma legatar cu titlu particular. Eu am locuit cu matusa in acelasi imobil, intre timp eu m-am casatorit, sotul meu fiind medic. In timpul cat am locuit in casa (5 ani), sotul meu a tratat-o pe matusa mea. Matusa nu a avut copii, parintii si fratii sunt decedati. Acum, un nepot din sora doreste sa-mi atace testamentul invocand art. 812 spunand ca sotul meu a influentat-o. Eu sunt ruda de gradul 4 cu defuncta. Pot fi socotita persoana interpusa in conditiile in care eram ruda cu batrana? Era mai bine ca sotul meu sa o lase pe batrana fara asistenta medicala doar pentru a nu-mi ataca cineva testamentul? Ce sanse are nepotul de a-mi ataca testamentul? multumesc!