avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate barbu.laura10

Activitate barbu.laura10

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am reusit!! Se poate! Am recuperat cei 85 lei. Fara avocat, fara cost suplimentar. Doar sesizare ANPC si ANRE. Nu muncesc pe frunze si nu accept japca pe fata!


caplimpede778899 a scris:

Ref la consultarea unui avocat, când va fi cazul: consultația preliminară de regulă nu costă nimic sau costă foarte puțin.
Toată admirația! Și eu fac așa ceva: merg pe legalitate, într-o mare de oameni resemnați că nu e mare lucru să plătești câțiva lei. E neplăcut, dar tot sper să mi se alăture și alții.

4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Momentan nu e nevoie de avocat. Am depus sesizare la ANPC si ANRE. Vedem ce spun si ei. Sesizarile astea sunt moca cu putin efort de completat formulare. Nu am nimic de pierdut daca am depus.

mitabiciclista a scris:

Aveți dreptate ,greșesc .Consultati-va cu un avocat.Consultatia nu e gratis și sigur va costă mai mult de 85 lei dar pentru principii merită să cheltuiți oricât și să luptați.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi am inceput in tara asta sa acceptam cu merge si asa. Eu sunt satula de merge si asa. Ca muncesc de imi sar capacele pentru fiecare leu. De ce sa accept manaria lor?

ibn a scris:

Citesc si ma minunez. Dar oare nervii dumneavoastra valoreaza mai putin de 85 lei? Platiti-i si duca-se..... Daca vreti musai dreptate in RO indiferent de costuri ii puteti actiona in judecata, iar judecatorul va hotari ce si cum . In alta ordine de idei, din cate stiu, mama poate la cerere sa primeasca 1/2 din pensia sotului. Succes!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vb de Engie. Si nu a primit nimic la nici un pachet.

Dapix a scris:

Taxa de reziliere nu-i legală dacă n-a primit la semnare diverse echipamente, mai ales dacă titularul contractului a decedat.
Daca a primit diverse echipamnete, sau ruter de internet la semnarea contractului, acestea treie platEsteite de moștenitori.

Firma RCS/RDS are la pachet energie electrică cu cablu TV și ruter de internet.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astfel, avand in vedere cele de mai sus, pretul promotional a fost facturat, ca urmare a faptului ca rezilierea s-a produs la solicitarea clientului inainte de data expirarii ofertei.


Aici va intreb eu din raspunsul lor care client ca e mort??
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,

Contractul de energie electrica a fost reziliat ca urmare a schimbarii funrizorului. Mentionam ca, contractul tau a fost incheiat pe baza ofertei ENGIE E-ELEC36-3B, valabila pana la data de 05.08.2024.

Potrivit acestestei oferte, cumpărătorul beneficiază de un preț al energiei active timp de 36 luni. La acest preț se aplică o reducere de 50% în primele 3 luni contractuale. La prețul energiei active se va adaugă tariful de rezervare menționat în ofertă, precum și tarifele și taxele reglementate.Tariful de rezervare se va aplică de la data activării contractului.

În cazul în care Contractul încetează din culpa cumpărătorului sau acesta îl denunță unilateral înainte de expirarea termenului de 36 luni, cumpărătorul se obligă să achite vânzătorului contravaloarea prețului integral al energiei active pentru lunile la care s-a aplicat reducerea de 50%.

Astfel, avand in vedere cele de mai sus, pretul promotional a fost facturat, ca urmare a faptului ca rezilierea s-a produs la solicitarea clientului inainte de data expirarii ofertei.

Multumim,
Madalina Donose
Ce este consum achit normal. Dar nu faptul ca am reziliat mai devreme. Ca nu sunt eu de vina ca a murit si ca ei nu au mai vrut sa schimbe totularul. Sincer
Tatal meu a murit in ianuarie. Dupa moartea lui am facut actele. Am mostenit apartamentul iar mama are uzufruct pe apartament si locuieste in el. Cum nu are nici un venit am vrut sa aibe subventie la electricitate,trebuiau depuse actele la curent. Insa ca titular era tata care murise. Am fost la engie si am cerut sa se faca schimbul de titular si sa raman la ei ca sa pot depune dosarul. Am fost refuzata categorit pentru ca nu se poate ca ei nu mai fac nimic pe energie si sa ma duc in alta parte. Era urgent depunerea dosarului si am gasit alt furnizor. Dupa aceea am primit factura de regularizare pe numele mortului. Mi se spune ca am de platit in plus 85 lei ca a fost reziliat contractul. Eu nu am vrut asta. Am fost refuzata de ei iar mortul nu avea cum sa rezilieze contractul. Ce pot face? Am si raspunsul de la ei dar nu mi se are corect.
Ma confrunt cu o situatie noua pentru mine. Anul trecut am facut cu tatal meu un contract de vanzare cumpare pe un teren intravilan cu titlul de livada. Am facut cadastrul. La cadastru nu au rezultat masuratorile corecte. Adica tatal meu in actul sau de proprietate are 2215 mp de teren. Dupa cadastrul au iesit 2025mp. Lipsesc 190 mp. Am sesizat la primarie dar nu au zis nimic. Acu a facut vecina cadastru. Ea are in plus 0,656 ha in cadastru. Am primit o instintare de la primarie pe care nu o inteleg. Ea vrea sa imi vanda mie dupa ce a facut cadastru partea asta si sa ii dau bani. In partea asta sunt si cei 190 mp ai tatalui meu care trebuia sa apara la cadastrul meu. Instintarea se numeste notificare preemptori. In ea eu sunt preemptorul. Ce este de facut? Cum pot recupara bucata de teren?? Noi avem actul de vanzare cumparare deja facut pe 2025 mp si cadastru tot. Nu ar trebui la primarie sa mai figureze tata cu cei 190mp?Nu puteam sa dispara peste nopte si vecina sa vanda teren pe care nu are acte.
Răspuns la discuția Executare silita
Slatina este in Olt.Craiova in Dolj.Ea sta in slatina.On craiova a fost accidentul.Deci cum spune legea?
Nu au fost victime.Dar am inteles ca se poate sa ii iau ei banuti si apoi este treaba ei.Legal.