avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
LIVE, ACUM (499 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Activitate Lili_anne

Activitate Lili_anne

Bineinteles ca trebuia sa isi achite ratele, nu am vrut sa fiu inteleasa gresit. Dar aici discutam doar despre aspectul judecatii. Cat despre fatul ca a fost anuntata, va pot spune cu siguranta ca nu a fost anuntata iar magazinul respectiv nici nu a stat la discutii cand a fost vorba de o intelegere amiabila. Dar repet, nu acesta era subiectul discutiei.
Va multumesc pentru raspuns, dar va deranjez cu inca o intrebare: nu trebuia anuntata?
Soacra mea a cumparat in rate ( de la un magazin de cartier, as putea spune ) niste aparatura electrocasnica. Dupa ceva timp nu si-a mai putut achita rata la timp ajungand, in momentul de fata, sa fie anuntata de catre angajatorii ei ca i se va opri o treime din salariu. Se pare ca cei de la magazinul in cauza deja au demarat tot balamucul, ba chiar au intrat la plata si cheltuielile de judecata, penalizari si toate cele. Intrebarea mea este: nu trebuia anuntata si soacra mea intr-un fel sau altul? O instiintare, o notifcare, o decizie de chemare in judecata...ceva? Adica judecata s-a facut fara ca parata sa aiba cunostinta de treaba asta? Asa se procedeaza? Te suna sefu' si-ti spune: vezi ca am primit o hartie in care spune ca ti se opreste o treime din salariu....si gata?
Daca puteti sa-mi raspundeti, va rog sa nu ezitati. Multumesc.
Răspuns la discuția Proces
Multumesc pentru raspuns.

Pentru a cere si daune cum trebuie procedat?
In cazul de fata, cine plateste executorul judecatoresc ?
Discuție Proces
Buna ziua, am o mare problema. Exista o persoana care ne datoreaza ( mie si sotului ) o anumita suma de bani. Sotul meu a fost angajat la dansul ( fara carte de munca) si pentru a ne asigura ca ii va da salariul ( dupa ce ne amanase vreo 3 luni ) am facut un contract la notariat:

"Subsemnatul...., domiciliat in..., datorez numitului.... suma de....
Ma oblig sa ii restitui numitului ... suma ... in termen de 7 zile de la data autentificarii, respectiv pana la 13.08.2010. In situatia in care nu voi restitui suma imprumutata, in conditiile mentionate, .... ma va putea executa in orice bunuri ale mele, mobile sau imobile, fara somatie sau punere in intarziere, prezenta declaratie constituind titlu executoriu. Am dat prezenta declaratie spre a fi folosita la nevoie....."

Astazi suntem in 13, domnul respectiv este de o nesimtire maxima. Ne inchide telefonul in nas...vorbeste urat. Vrem sa-l dam in judecata, cum trebuie procedat?
Multumesc anticipat!