avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate sa fiu judecata fara sa fiu anuntata?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate sa fiu judecata fara sa fiu anuntata?

Soacra mea a cumparat in rate ( de la un magazin de cartier, as putea spune ) niste aparatura electrocasnica. Dupa ceva timp nu si-a mai putut achita rata la timp ajungand, in momentul de fata, sa fie anuntata de catre angajatorii ei ca i se va opri o treime din salariu. Se pare ca cei de la magazinul in cauza deja au demarat tot balamucul, ba chiar au intrat la plata si cheltuielile de judecata, penalizari si toate cele. Intrebarea mea este: nu trebuia anuntata si soacra mea intr-un fel sau altul? O instiintare, o notifcare, o decizie de chemare in judecata...ceva? Adica judecata s-a facut fara ca parata sa aiba cunostinta de treaba asta? Asa se procedeaza? Te suna sefu' si-ti spune: vezi ca am primit o hartie in care spune ca ti se opreste o treime din salariu....si gata?
Daca puteti sa-mi raspundeti, va rog sa nu ezitati. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:14, 9 Martie 2011
Formulati contestatie la poprire si solicitati actele care au stat la baza popririi.Mergeti la executorul judecatoresc care a dispus infiintarea popririi si studiati actele. Normal ca s-au adunat si cheltuielile de executare. Contractele acestea sunt investite fara judecata si duse la executorul judecatoresc pentru executare silita .
Va multumesc pentru raspuns, dar va deranjez cu inca o intrebare: nu trebuia anuntata?
trebuia sa fie anuntata;posibil sa fi fost anuntata si sa nu va fi comuncat dvs acest aspect.Oricum, cand veti studia dosarul de la executor, o sa aveti ocazia sa remarcati absolut toate procedurile care au fost indeplinite.Pe urma ,soacara dvs nu avea obligatia sa isi achite ratele ?cred ca respectivul magazin nu era unul de caritate.
Bineinteles ca trebuia sa isi achite ratele, nu am vrut sa fiu inteleasa gresit. Dar aici discutam doar despre aspectul judecatii. Cat despre fatul ca a fost anuntata, va pot spune cu siguranta ca nu a fost anuntata iar magazinul respectiv nici nu a stat la discutii cand a fost vorba de o intelegere amiabila. Dar repet, nu acesta era subiectul discutiei.
incuviintarea executarii silite se face fara citarea partilor :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am de recuperat cheltuieli de judecată de la o persoană ... pufulete88 pufulete88 Buna ziua, am de recuperat cheltuieli de judecată de la o persoană care nu este angajată, înafara de salariu ce bunuri se mai pot executa? (vezi toată discuția)
Amenda de 10.000 ron pentru modificare pereti gabygaby1 gabygaby1 Am primit o amenda de 10.000 ron pentru daramare perete, m-am judecat, iar hotararea este sa achitam amenda.Se poate achita in rate ? S-au alta modalitate (vezi toată discuția)
Executare silita Izy75 Izy75 Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma cu mai mullte raspunsuri la intrebari , am facut un credit de consum fara garantii in 2009 la Ing Bank in valoare de ... (vezi toată discuția)