avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Activitate georgescupaul

Activitate georgescupaul

In cate exemplare se depun notele de sedinta? Doar un exemplar pentru instanta sau un exempalr pentru instanta plus exemplare pentru partile adverse?

La fel pentru Raspuns intampinare. Doar un exemplar pentru instanta sau un exemplar pentru instanta plus exemplare pentru partile adverse?
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
Ce informații mai știe cineva despre comisia 4?

Mulțumesc anticipat pentru orice informație.
Sunt reclamant intr-un dosar de raspundere civila delictuala si instanta mi-a stabilit o taxa judiciara de timbru foarte mare.
Vreau sa fac o cerere de ajutor public judiciar si am urmatoarele nelamuri:

- declaratia pe propria raspundere ca nu am beneficiat de ajutor public judiciar se poate da olograf, trebuie cumva data in fata notarului?

- care sunt inscrisurile doveditoare ale veniturilor mele? Ar putea fi certificatul de atestare fiscala, declaratia pe propria raspundere olografa ca nu am venituri?

- ce altceva se mai ataseaza la cerere?

- la motivarea in fapt mai scriu cu cine locuiesc, pe cine am in intretinere, ce cheltuieli am si cum le acopar?

- cum ar arata cuprinsul unei astfel de cereri?

Va multumesc!
Cine are modele de certificat de radiere auto, de cerere de radiere auto si de fisa de inmatriculare valabile pentru judetul Neamt daca nu cumva sunt la fel in intreaga tara, il rog sa mi-le transmita si mie.

Acestea trebuie completate prin dactilografiere neaparat sau se poate si prin printare sau pur si simplu prin completare cu un pix?

Va multumesc!
În cazul în care un decedatul este reclamant într-un dosar de răspundere de răspundere civilă delictuală cu solicitare de daune, menţionez reclamant, pentru ai lua locul în proces de către moştenitori este absolut necesară dezbaterea moştenirii? Se poate lua locul doar de către un moştenitor? Ce acte sunt necesare pentru ai lua locul în proces fără dezbaterea moştenirii fie de un moştenitor, fie de către ambii?
Se poate obține cumva de la starea civilă vreo adeverință în care să fie trecuți succesorii și care să fie folosită în instanță fără a mai fi necesară dezbaterea succesiunii fie în instanță fie la notar?

Obiectul succesiunii îl constituie un apartament iar moştenitori sunt doar soţia şi un fiu. Apartamentul este dobândit în timpul căsătoriei şi are o valoare pentru impozitare stabilită de primărie de 160 000 RON iar valoarea din grila notarială este de 21 000 E. În cazul dezbaterii succesiunii la notar am mai multe necunoscute.

Onorariul notarial se stabileşte în funcţie de valoarea totală a apartamentului sau doar la valoarea din apartament care aparţine decedatului şi care este supusă succesiunii?

Se poate micşora cota decedatului din apartament pentru că se pleacă de la prezumţia că ar fi deţinut 1/2 din apartament, şi astfel să crească cota deţinută de soţie în proprietate exclusivă (să zicem că ar deţine 2/3 din apartament) chiar dacă fiul nu se împotriveşte? S-ar putea astfel micşora onorariul notarial? Ar putea apărea împotriviri din partea notarului care pierde din onorariu?

Care ar fi onorariul notarial şi totalul sumei de plătit la notar precum şi alte taxe care se plătesc la notar?

Dacă aş dezbate succesiunea în instanţă cu tranzacţie la primul termen am aflat că trebuie să prezint incheierea emisa de notar cu privire la verificarea dezbaterii succesiunii conform L 202/2010. Unde în această lege este prevăzut acest lucru?

În cazul în care decedatul este reclamant într-un dosar de răspundere de răspundere civilă delictuală cu solicitare de daune, menţionez reclamant, pentru ai lua locul în proces de către ambii moştenitori este absolut necesară dezbaterea moştenirii? Se poate lua locul doar de către un moştenitor? Ce acte sunt necesare pentru ai lua locul în proces fără dezbaterea moştenirii fie de un moştenitor, fie de către ambii? Se poate obține cumva de la starea civilă vreo adeverință în care să fie trecuți succesorii?

Ce alte sfaturi îmi puteţi da în acest caz?
Vă mulţumesc pentru răspunsuri!
Răspuns la discuția Spețã succesiune.
Mulțumesc mult pentru informații!
Dacă obiectul succesiunii îl constituie un apartament iar moștenitori sunt doar mama(apartamentul fiind dobândit în timpul căsătoriei) și un fiu, ar fi mai convenabil din punct de vedere al cheltuielilor un partaj la judecatorie, cu tranzacție la primul termen decât un partaj la notar?

În acest caz cu partaj la instanță si tranzacție ar mai fi necesar să mai mergem la notar?

Tot în acest caz cu partaj la instanță si tranzacție ar mai fi necesar să mai dăm declarație de acceptare a moștenirii la notar în termen de 6 luni?

Dacă la moștenirea reprezentată de apartament se mai adaugă drepturi dintr-o altă mostenire a unui bunic, dar a cărui succesiune nu a fost dezbătută, s-ar putea dezbate moștenirea tot in instanță cu tranzacție la primul termen fără a mai fi necesară dezbaterea moștenirii la notar?
Vă mulțumesc pentru răspunsuri!
Mai știe cineva, ceva informații despre comisia 4?
Îi mulțumesc anticipat pentru orice informație!
Alte asemenea spețe care au mai apărut la comisia 4 sau la celelalte comisii?