avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Activitate alice53

Activitate alice53

Societatile care nu sunt platitoare de TVA trebuie sa aibe casa de marcat electronice, si au ca domeniu servicii ?
Salariatii care sunt pensionari cu limita de varsta si au contract cu 2 ore platesc CAS, CASS si CAM ?
in ce cont se vireaza cas si cass in anul 2018 - tot in acelasi cont unic ca si pana acum?
multumesc
Buna ziua
Societatea a vandut unei persoane fizice masina cumparata pe firma si este amortizata integral.... care sunt inregistrarile contabile si daca se inregistreaza in client persoana fizica in cont 4111 cu analitic sau trebuie sa inregistrez in alt cont si care este acesta?
multumesc
Discuție Declaratia 095
Pentru achizitii intracomunitare si inscrierea in registru intracomunitar se mai depune declaratia 095 ?
Va rog daca stie cineva despre acest aspect si daca exista o decizie de la ANAF .
multumesc anticipat
Buna seara
Am pus o intrebare despre scutirea de CAS la un SRL-D dar din punct de vedere fiscal nu am primit raspuns.....Dnul freeelis s-a referit doar la OUG 6/2011 , insa este si Lg. 97/2014 si anume: din ce am inteles eu Lg. 97/2014, modifica OUG 6/2011 si spune ca aceasta scutire se aplica doar daca beneficiaza de alocatii financiare nerambursabile... este corect? Va rog daca stie cineva care a avut aceasta problema cum a rezolvat-o?
multumesc anticipat
Răspuns la discuția Scutirea la plata CAS pt un SRL-D
freeelis a scris:

OUG 6/2011
art. 5
Microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant beneficiază de următoarele facilităţi:
....
c) scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. Aceasta perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează câştigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plăteşte contribuţia individuală de asigurări sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul câştigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
.....

Scutirea nu este conditionata de indeplinirea altei conditii decat cea mentionata in textul de lege.

Din ce am inteles eu Lg. 97/2014, modifica OUG 6/2011 si spune ca aceasta scutire se aplica doar daca beneficiaza de alocatii financiare nerambursabile... este corect?

Buna ziua, la un SRL-D este angajat un salariat si urmeaza sa se angajeze un al doile salariat ( angajatorul vrea sa se angajeze cu CIM de 8 ore)..... Societatea are dreptul la scutirea de CAS chiar daca nu a beneficiat de otinerea alocatiei financiare nerambursabile si/sau a garantiei pt creditele contractate ?... mentionez ca societatea nici nu depus un dosar pt a beneficia de facilitatile statului, din ce m-am documentat din LG. 97/2014 se aplica aceasta scutire doar daca beneficiaza de alocatii financiare nerambursabile; Angajatorul nu vrea sa inteleaga acest lucru...
Va rog un raspuns cine poate sa ma lamureasca.
multumesc anticipat
Intrebarea mea este daca societatea face o achizitie sub 10000 euro si chiar mai mare de aceasta suma, trebuie odata cu formularul 095 sa depuna si cazier judiciar?
Din lege am inteles ca doar societatile SA , administratorul si asociatii trebuie sa depuna acest cazier.
Alte voci mi-au spus ca sub 10000 euro nu trebuie sa se inscrie in acel registru intracomunitar.
Va rog daca se poate sa primesc un raspuns; multumesc anticipat.
Buna seara,
In luna octombrie 2016 am depus o adeverinta cu sporuri in procente de la societatea unde am lucrat mai multi ani, la casa de pensie sector 2, ca sa mi se recalculeze pensia anticipata.
Am primit doar cuponul cu diferenta recalculata doar pe 3 luni de la data cand am depus adeverinta, dar in scris nu am primit nimic sa vad si eu modul de calcul sau cat imi revine pe o luna... Vreau sa intreb daca nu trebuia sa mi se dea din urma de la data cand m-am pensionat adica din 2014 diferenta de calcul, si daca exista vre-un articol din legea pensiilor, pentru ca as vrea sa fac o contestatie la casa de pensii sau mai departe... Cu cine am mai vorbit mi s-a spus ca trebuia sa mi se dea din urma... va rog stie cineva daca exista vre-un articol la care sa ma refer in contestatie.Va multumesc anticipat.