avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate DANIELAmull

Activitate DANIELAmull

Răspuns la discuția penalizare curatenie bloc
Presedintele nu vrea sa semneze "ca primaru'" fara acordul administratorului, stampila este la administrator si nu a fost niciodata la presedinte, administratorul e la tara si se intoarce in 01.09, in seara dinaintea incasarii cheltuielilor. L-am informat pe presedinte privind responsabilitatile lui conform legii 230, astept sa rumege putin informatiile, deseara merg iar. Daca nu merge nici asa, presedintelui ii e mai frica de administrator decat de lege, incerc sa vorbesc cu ceilalti membri ai Comitetului executiv si sa convoc Adunarea speciala. Oamenii au crezut ca functiile lor sunt onorifice, fara putere si fara responsabilitati.
Răspuns la discuția penalizare curatenie bloc
Merg asta seara la presedintele asoc de propr. cu contestatia la cheltuieli si ma tem sa nu imi raspunda ca asa sunt contractele semnate. Am mai citit din alte discutii de pe forum si am inteles ca salariile si cheltuielile pot fi impartite altfel decat cota-parte indiviza daca intre asoc si angajati exista contracte care stipuleaza exact modul de calcul. Imi cer scuze ca va bat la cap, nu am studii juridice, stiu care imi sunt drepturile, dar daca nu am dreptate in problema asta, nu voi mai avea viata in bloc. Incerc sa ma asigur ca fac ceea ce e corect.
Răspuns la discuția penalizare curatenie bloc
Exista vreo posibilitate ca asociatia, sa aiba contracte cu femeia de serviciu, administratorul, oamenii care au zugravit casa scarii sau cu cei care cosesc iarba din fata blocului, astfel incat sa se stipuleze ca sunt platiti pe persoane femeia de serviciu si pe nr de apartamente restul, iar aceste contracte sa fie mai tari decat L230?
Răspuns la discuția penalizare curatenie bloc
Multumesc pentru sfaturile date! Am fost aseara cu cererea la presedintele comisiei de cenzori, a fost de acord cu mine, dar stampila lui e la administrator si nu a fost niciodata in posesia lui. In plus, el nu stia de L 230 si HG 1588, de fapt nu stia de nici o lege, de ex administratorul l-a amenintat ca o sa il lase fara catel (are un pechinez) daca mai comenteaza (in sensul ca exista legi care ii permit sa interzica existenta cateilor in bloc), nici acum nu are siguranta ca administratorul nu are putere in aceasta problema.
Presedintele asociatiei este un om cu inteligenta la limita retardului si nu m-as mira sa nu aiba nici el nici o stampila sau sa nu vrea sa inregistreze cererea. Raspunsul la cererea mea banuiesc ca va fi formulat, in caz ca se vor deranja sa imi raspunda, tot de administrator. Cu alte cuvinte, administratorul face legea.
O sa incerc sa conving cenzorul sa isi recupereze stampila, mi-e teama ca daca ii cer direct administratorului o sa spuna ca nu e nici la el, cenzorul nu are nici o dovada ca stampila lui e la adm.
In situatia asta, sunt in pericol sa depasesc cele 10 zile in care se poate depune contestatia la cheltuieli. M-am gandit sa aduc martori la discutiile cu ei, sa le explic celor de pe coloana cu apartamente de 3 camere ca de ani de zile ei platesc mai mult decat era legal, sunt sigura ca nu stie nimeni de legi. Sunt foarte pesimista pt ca sunt oameni simpli care au incredere in administrator, altora le e frica de el (e colonel in rezerva si multi dintre locatari au lucrat tot in armata, sunt obisnuiti sa il asculte). La ultima AG ne-a spus ca nu a pus banii de zugravit la banca pt ca a fost si s-a interesat si dobanda data de "banca" nu acoperea comisioanele, am fi luat inapoi de la banca mai putini bani decat am depus. Nu au fost comentarii sau intrebari.
Credeti ca daca problema nu se rezolva pe cale amiabila, in justitie am sanse sa castig?
Revin cu alte 2 intrebari, sper ca ultimile: la asoc mea s-a pus o taxa pe neprezentarea la curatenia din jurul blocului de 30 lei/ familie. De fiecare data curatenia se face intr-o zi lucratoare, intre orele 16- 17. L-am rugat pe administrator sa fixeze o zi de weekend, sau alt interval orar, intrucat eu lucrez nu pot ajunge la aceasta curatenie si nu am chef sa platesc de fiecare data taxa. Nu s-a schimbat nimic. As putea face ceva in privinta asta?
A doua intrebare: cheltuielile cu salariile administratorului si femeii de serviciu se calculeaza pe nr de persoane, cheltuielile cu renovarile si reparatiile pe scara blocului (montare de interfon, zugravit) se impart la nr de familii. Eu platesc pentru 3 persoane (eu + 2 caini) femeia de serviciu, administratorul, salubritatea si curentul pe casa scarii. La montatul interfonului am platit suma egala cu restul familiilor de pe scara, iar la zugravit am platit 20 lei/ luna, celelalte familii au platit cate 30 lei. Eu am o garsoniera de 15 mp (fosta uscatorie), in restul blocului sunt ap de 3 si 4 camere. Pana sa descopar acest forum nu am stiut de cota parte indiviza si nu mi-am pus problema ca asociatia nu ar fi corecta fata de mine (desi as fi avut motive: cand era vorba sa se mansardeze blocul si-au dat seama ca mi se cuvine o f. mica parte in comparatie cu ei). In concluzie va pun aceeasi intrebare: ce as putea face, in caz ca rationamentul meu e corect si aceste plati ar fi trebuit sa se faca in fct de cota parte ind.?
Buna ziua,

Locuiesc intr-o garsoniera transformata din uscatorie si e singurul ap din bloc care nu are centrala termica proprie. Timp de 4 ani ne-am incalzit cu un calorifer electric, apa venita prin tevi subtiri din conducta principala ajungea rece in caloriferele noastre. Nu ne putem debransa de la caldura si apa calda, intrucat avem nevoie de apa calda. Administratorul de bloc ne-a spus ca ne poate scuti de plata caldurii pe iarna cu un act semnat de consiliul de administratie care atesta ca nu beneficiez de caldura. Mentionez ca tevile sunt taiate de catre administrator cu ocazia renovarii apartamentului lui, operatiune pt care a avut acordul meu. As dori sa stiu daca un astfel de act are valoare sau trebuie sa merg la termoficare sa le explic situatia mea.
Multumesc
Răspuns la discuția caini la bloc
Multumesc
Discuție caini la bloc
Buna ziua,
Stau in Cluj-Napoca, intr-o garsoniera amenajata din uscatorie (15 mp), am doi caini de talie medie si multe probleme cu vecinii. Cainii sunt vaccinati si deparazitati si nu latra in casa. In Cluj este o lege aparuta anul acesta care spune ca pentru a detine mai mult de 2 caini e nevoie de acordul asoc de locatari. Acum o saptamana am fost convocata la Primarie, la serviciul de protectia mediului si igienizare - cred ca tine de politia comunitara. M-am prezentat cu carnetele de sanatate ale cainilor, rezultatul fiind ca nu am primit nici macar un avertisment. Sfatul inspectorilor a fost sa discut cu administratorul si sa ii explic ca din pct de vedere legal sunt in regula si nu exista lege care sa imi interzica sa tin doi caini. Din pacate administratorul este dintre cei care nu sunt de acord cu tinerea animalelor in casa si ma ameninta ca o sa ma lase fara caini, ca o sa imi tina calea cand intru in bloc si o sa le dea drumul cainilor. Nemultumirile exprimate s-au schimbat in timp: ca lasa par pe iarba, ca deranjeaza si calca presurile (eu aranjez presurile deranjate de altii, doar ca sa taca), ca o sa murdareasca peretele scarii blocului (cand urca si coboara), ca miros, ca lasa par pe scara (par care le intra in case), ca fac pisu in spatele blocului (dupa ce nu i-am mai scos prin spate, sunt nemultumiti ca fac in fata blocului), unei vecine nu ii place sa vada cainele in timp ce isi face nevoile, ca vecinii au copii mici si altii sunt batrani si bolnavi. O vecina ma ameninta ca o sa isi scoata adeverinta (falsa) ca e alergica, alta are fobie de caini. Cu toata bunavointa mea (am luat spray de camera pt animale, dau cu el in bloc, sunt de acord sa iau spray cu sensori de miscare pt scara blocului, sa imi tund cainii, sa spal scara blocului, sa-mi spal cainii mai des de o luna, sa nu-i plimb in jurul blocului- deja nu ii mai plimb acolo de 2 luni), vecinii continua sa ma ameninte. Imi puteti da un sfat?