avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate daisy_florin

Activitate daisy_florin

Buna ziua. Exista o lege obligatorie de testare antidrog in scoli pentru elevi in prezent?
Multumesc
Prin email nu e valabil?
Bună ziua . eu stau la oraș la casă, iar strada mea nu a fost niciodată asfaltată. Cine are obligația aceasta, primăria? Daca da ce lege ii obliga?
Va mulțumesc.
Buna. Ce lege , sau articol din constituție,îți permite refuzul de a semna( fiind parinte) , sau completa vreun formular pe care ți-l impune scoala vs grădinița, și eu consider că datele sau informațiile date( completate) în formular sunt un pericol pt mine ( familie) și copilul meu?
Da a făcut succesiunea pe casă, a și vanduto, prunii nu au fost trecuți, exista inca in prezent titlu de proprietate pe ei pe unchi.


raluk0207 a scris:

A dezbătut și succesiunea după mama și succesiunea după unchi?
Aveți 2 certificate de moștenitor?
Terenul pe care sunt prunii este menționat în masa succesorala?
Dacă da, succes la tăiat!

E făcută succesiunea, e și vândută casa de catre soț, mana lui buna avut alți copii, nici unchiul soțului ( fratele mamei) nu a avut copii..in acest caz ce urmează?

MYRA CIMPEAN a scris:

faceti succesiunea. certificatul de mostenitor trebuie prezentat autoritatilor in vederea modificarii rolului fiscal. proprietarul livezii poate sa faca lucrari de intretinere, inoirea plantatiei, taierea celor vechi.

Buna. Soacra mea a avut un frate care nu are copii. Ei sunt morți, Fiul soacrei mele a moștenit casa mamei lui fiind unicul copil. Ei au o plantație de pruni care sunt bătrâni. La impozit unchiul soțului meu( fratele mamei lui) e trecut . Acu soțul meu vrea să taie prunii fiind bătrâni. Ce trebuie să facă pt a nu avea probleme legale? Mulțumesc.
Bună. Se poate va rog da un link cu legislația care îți permite înființarea de Gewerbe pe Germania indiferent de meserie? In cazul meu îngrijitor de bătrâni la domiciliu..
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Pentru obtinerea unui Gewerbeanmeldung va recomandam parcurgerea urmatorilor pasi:
A. Va deplasati la Camera mestesugarilor- Handwerkskammer-. Acolo veti primi mai multe liste de meserii, unele care se pot practica fara calificare si altele pentru care trebuie facuta dovada calificarii. Am facut rost de aceste liste, le-am tradus pentru dvs si le-am asezat in subsolul materialului. Dar pe linga profesiile din aceste liste, mai sunt si meserii nereglementate.

B. Studiati cu atentie continutul acestor liste si vedeti ce vi se potriveste mai bine fiindca in baza alegerii Dvs veti fi obligat sa obtineti si o licenta de meserie ,adica un Berufskarte care in romana s-ar putea traduce prin Cartea profesiei.

C. Mergeti la primarie si depuneti urmatoarele acte::
1.Cererea de autorizare –un formular pe care il primiti de la ei.
2. Document de identitate-pasaport-;
3.Documente care atesta drepturile de folosinta asupra sediului profesional-contractul de inchiriere vizat la primarie sau contractul de proprietateal spatiului;
4. Iar daca este cazul:
- documentele care atesta pregatirea profesionala ;
- documentele care atesta experienta profesionala ;
- documentatia care atesta functionarea legala ca persoana fizica autorizata in Romania;
-dovada ca nu ati savirsit infractiuni economice;

5. Taxa de 20 de euro;

CONTRACTE SI PRECONTRACTE

D. Reveniti la Handwerkskammer si inregistrati-va acolo.

E. Cu toate actele pe care le aveti mergeti laOrdnungsamt, platiti o taxa de 150 de euro, completati niste formulare si urmeaza sa primiti prin posta un card Berufskarte.

F. Mergeti la finante si cereti un numar de identificare in baza caruia sunteti inregistrat ca platitor de impozit,

G.Faceti-va asigurarea de sanatate la o firma din Germania (sau puteti folosi asigurarea cu care ati venit din Romania, daca este facuta pe o perioada mai mare)

H. puteti incepe lucrul.

Dupa vreo 2-3 saptamini veti primi de la Finanzamt (fiscul nemtesc) o gramada de formulare in care vi se cere sa preconizati ce beneficii veti obtine anual. In functie de informatiile estimate vi se va stabili un impozit anual. Dupa 3 luni fiscul vine si va verifica. Daca intre timp nu ati obtinut beneficii, va va considera ori ineficient ori evazionist si va pune in vedere sa inchideti afacerea, fiindca nu veti plati niciodata impozitul pe venit (Umsatzsteuer Ust) iar statul german nu are nici un folos de pe urma activitatii Dvs. Asadar cu un Gewerbe un nou venit poate face foarte multe, dar e putin probabil sa faca bani negri. Ca sa inchida afacerea trebuie sa se duca pe la toate institutiile la care a fost atunci cind a deschis-o.

Sursa : [ link extern ] /

Bună. Se poate va rog da un link cu legislația care îți permite înființarea de Gewerbe pe Germania indiferent de meserie? In cazul meu îngrijitor de bătrâni la domiciliu..
Mulțumesc
Mulțumesc,super

Alexandrarares a scris:

Buna ziua!
Sigur ca puteti.Se considera concediu de odihna aferent anului 2022.

www.avocatnet.ro/articol_528...