avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate daisy_florin

Activitate daisy_florin

Sunteți avocat??
Acolo e vb că sa respecți și ROFUIP care are 99 pagini,și tu nu l-ai citit..că nu primești așa ceva...cum sa semnezi că accepți daca tu nu ști ce scrie in el

Vi se pare amenda legală?
Nu-i problema o plătim , oricum a doua oară nu te poate amenda
Liliana Gradinaru a scris:

Nu imi este clar care este problema. NU trebuie sa va deplasati undeva sa semnati contractul, il semnati acasa, il dati copilului.
Acesta nu ar trebui privat de educatie daca nu il semnati, insa puteti fi amendata cf. legii 198/2023.

Vi se pare amenda legală? Vi se pare " amenințarea " cu amendă legală?
Scrie printre altele că trebuie să respect ROFUIP, eu nu știu ce scrie in acesta care are 90 pagini..dece as semna ceva de care nu am citit, nu mi sa prezentat, iar acel contract are le fi pe care eu nu le-am citit, sau nu le înțeleg...

Liliana Gradinaru a scris:

Din pacate, in lipsa de cunostinte, se pune in fata parintelui prostia asta de contract educational. Scris clar in lege. Din pacate, atata putem.
In realitate parintele este obligat prin alte acte, deja, sa respecte indatoririle si sa isi asume raspunderea.
Nu cunosc ce anume va deranjeaza in contract, in mod concret. Realitatea insa este ca cele aratate in ROI, ROF, Statutul elevului sunt aplicabile si in lipsa semnaturii dv.
Legea 198/2023 prevede insa amenda de la 1000 la 5000 de lei pentru refuzul semnarii contractului.

Buna. Nu vreau să semnez noul contract educațional ca parinte, mai ales ca te obliga, daca nu, primesti amenda.
Are si multe articole dubioase, poate ati auzit ca sa vorbit despre asta..
Ce pot face sa nu fiu in nici un fel constransa sa semnez acest contact, si nici sa sune repercursiuni asupra mea sau copilului meu?
Buna ziua. Exista o lege obligatorie de testare antidrog in scoli pentru elevi in prezent?
Multumesc
Prin email nu e valabil?
Bună ziua . eu stau la oraș la casă, iar strada mea nu a fost niciodată asfaltată. Cine are obligația aceasta, primăria? Daca da ce lege ii obliga?
Va mulțumesc.
Buna. Ce lege , sau articol din constituție,îți permite refuzul de a semna( fiind parinte) , sau completa vreun formular pe care ți-l impune scoala vs grădinița, și eu consider că datele sau informațiile date( completate) în formular sunt un pericol pt mine ( familie) și copilul meu?
Da a făcut succesiunea pe casă, a și vanduto, prunii nu au fost trecuți, exista inca in prezent titlu de proprietate pe ei pe unchi.

raluk0207 a scris:

A dezbătut și succesiunea după mama și succesiunea după unchi?
Aveți 2 certificate de moștenitor?
Terenul pe care sunt prunii este menționat în masa succesorala?
Dacă da, succes la tăiat!

E făcută succesiunea, e și vândută casa de catre soț, mana lui buna avut alți copii, nici unchiul soțului ( fratele mamei) nu a avut copii..in acest caz ce urmează?

MYRA CIMPEAN a scris:

faceti succesiunea. certificatul de mostenitor trebuie prezentat autoritatilor in vederea modificarii rolului fiscal. proprietarul livezii poate sa faca lucrari de intretinere, inoirea plantatiei, taierea celor vechi.