avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate nemespetrica

Activitate nemespetrica

daca il declar vehiculul furat, acesta urmand sa-l dezmembrez pt uz personal?
Buna Ziua,
As dori sa stiu si eu cum sa procedez ca sa pot scoate de la taxe si impozite masina pe care nu o mai folosesc, am fost la primarie si ma trimit la un centru de casare, acolo m-am ivit de problema cu talonul, ca sa nu mai spun ca vor sa imi dea pe ea 110 lei... si prefer intr-un fel sa o scad cat mai simplu, iar de ea sa ma ocup eu de dus la fier vechi, sunt sigur ca voi obtine mai mult de atat sau daca nu o tai bucata cu bucata si folosesc din ea ce-mi mai trebuie.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Contestatie PV
iar agentul constatator nu s-a prezentat
Discuție Contestatie PV
Am fost sanctionat cu retinerea talonului pt neomolagarea instalatie pe gpl cu 480 d lei, in procesl verbal nu scrie daca pot plati si pe jumatate in 48 de ore, nici punctele pe penalizare sau sanctionare... doar suma, ce pot face? pot contesta pv? amenda o pot plati pe jumatate iar agentul constatator nu s-a prezentat
Răspuns la discuția 0.66 in aerul expirat
ar fi bine sa iti platesti amenda, iar permisul dupa 30 de zile dupa ce ti-a fost ridicat poti da sala sa il recuperezi dar cu conditia sa ai amenda platita.
Am inteles ca daca nu imi voi plati amenda mi se va prelungi perioada de suspendare cu inca 30 de zilepe langa cele 90, dar am sustinut sala pe care am si promovat-o, nu mai stiu ce sa mai cred, am nevoie de un sfat.pls
am si eu permisul suspendat pe 90 de zile si am primit o amenda de 540ron, pt o alcolemie mai mica 0.20, iar daca nu platesti amenda nu are rost sa te mai duci sa dai sala dupa 30 de zile, caci daca vei face prostia sa te duci si nu o vei lua ti se va prelungi termenul cu inca 30 de zile, eu ma am doua saptamani de stat pe bara, asa mi sa parut si mie ca permisul ar fi viata mea... ;)) imi pare rau pt tine, am trecut si eu prin aceeasi suparare ca si tine, dar o sa iti revi, asta e invatare de mine, iar amenda aia am inteles ca o data si o data ar trebui sa fie platita:
Amenda neplatita, devenind creanta bugetara, se va prescrie in 5 ani.
Dar intre timp DGFP nu va sta degeaba.Mai intai, se va incerca executarea silita a dvs., cu bunurile pe care le aveti in proprietate.
Apoi, daca persoana sanctionata contraventional care nu are venituri declarate ce ar putea fi executate silit in procedura executarii amenzii contraventionale, conform art. 9 alin. (5) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor: "In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termenul prevazut la alin. (4), instanta procedeaza la inlocuirea amenzii cu sanctiunea obligarii la prestarea unei activitati in folosul comunitatii".
Asa ca daca nu achiti suma, platesti cu matura si lopata la primarie
partea mai nasoala este ca am un autovehicul bun personal, asta imi va da de gandit... :D, iar acesta amenda se poate majora sau ramane fixa?
iar amenda cand va fi stearsa, in 3 sau 5 ani?
Am avut permisul suspendat iar dupa expirarea perioadei am inteles ca imi va veni prin posta acasa, este adevarat?, sa cum il voi putea recupera?, iar amenda cat timp va mai ramane valabila, 5 ani?