avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 0.66 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

0.66 in aerul expirat

Buna ziua.In data de 28.08.2010 la ora 10:30 am fost oprit de catre un echipaj al politiei pt efectuarea unui asa zis "control de rutina" in urma caruia prin testarea cu etilotestul mi-a iesit 0,66 in aerul expirat .In urma acestui test am fost dus la spital pt recoltarea de probe biologice.Rezultatul inca nu il stiu in urma acestei recoltari.Intrebarea pe care o am este ce cai de atac asi avea in urma acestui fapt.din cate am inteles dupa recoltarea acestor probe ele trebuie tinute la o temperatura de 0 respectiv -4 C de grade pt a nu fi afectata calitatea probelor,insa agentul a luat cutia sigilata si a lasat-o in masina unde cred ca a si ramas pana luni dimineata.Acum imi e teama sa nu iasa si mai mult in acele probe pt ca rezultatul cu etilotestul mi se parea oarecum deplasat tinand cont ca am consumat vreo 3 beri si ceva in urma cu 5 ore.vreau sa stiu ce pot face.multumesc
Nu am incalcat nici o lege de circulatie si nici nu am produs vreun accident
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
alini, utilizator
Cel mai recent răspuns: MsiVx600 , utilizator 02:48, 31 August 2010
ar fi bine sa iti platesti amenda, iar permisul dupa 30 de zile dupa ce ti-a fost ridicat poti da sala sa il recuperezi dar cu conditia sa ai amenda platita.
alini a scris:

Nu am incalcat nici o lege de circulatie si nici nu am produs vreun accident


Cum nu ati incalcat legea ? Doar v-a iesit 0,66 in etilotest ... Dosar penal va paste ... plus trimitere in judecata , intrucat valoarea in sange va fi relativ dubla , si va depasi limita de 0,80 g/l ceea ce inseamna infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani , apoi permisul se anuleaza dupa ce veti fi condamnat .
Greseala majora a fost cand te-ai susit la volan stiind ca ai consumat bauturi alcoolice. Dosarul penal se intocmeste daca in aerul expirat depasteste 0,40. Acum cel mai mult depinde de cat vor iesi probele de sange. Daca iese sub 0,80 intrati in incidenta contraventionala 90 zile permisul suspendat si examen, daca depasteste de 0.808 in sange, intra in incidenta infractionala, dosarul va fi trimis la procuratura ei vor dispune UP, SUP sau NUP depinde de probele de la dosar. Durata va fi destul de mare de timp luni in unele cazuri si ani pana se va finaliza dosarul, zeci, sute care asteapta sa fie rezolvate.

Mult success, sper sa iti rezolvi problema cu bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie si permis suspendat - care sunt consecintele, pot conduce un moped? silvian72 silvian72 m ia iesit 0,66 la alcool test iar rezultatul de la sange inca nu a venit mai mult ca sigur imi fa si anulat permisul si voi face scoala dupa un an intrebarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in interval de 2 ore și jumătate axprosimativ am ... Juanyto80 Juanyto80 Buna ziua. In interval de 2 ore și jumătate axprosimativ am consumat 2 pahare cu vin si 2 beri de 500 ml - 0,5 alc. Menționez ca am și mâncat cam la 12 ... (vezi toată discuția)