avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate sorcer

Activitate sorcer

Poate sa ma ajute cineva sa imi spuna ce lege reglementeaza procedura licitatiei publice cu strigare adoptata de primariile din tara pentru concesionarea terenurile proprietate publica? In OUG 54/2006 nu se regasesta aceasta procedura , fiind doar licitatia clasica sau negocierea directa.
Răspuns la discuția Servitute de trecere cu piciorul
Nu ma poate ajuta nimeni cu raspuns in privinta definirii termenului de loc infundat??
Răspuns la discuția Servitute de trecere cu piciorul
sa inteleg ca daca in urma unei expertize tehnice se ajunge la conlcuzia ca acel perete permite montarea unei usi , atunci cei din casa 1 nu mai pot avea pretentii asupra trecerii prin curtea 2 corect?

si ramane in continuare valabila intrebarea daca reprezinta loc infundat sau nu ?
Am o nelamurire legata de definirea termenului de loc infundat . Dupa o cautare pe google am gasit urmatoarea definitie : Prin loc înfundat, se înţelege acel teren care este înconjurat de alte proprietăţi, fără ca titularul dreptului de proprietate asupra fondului dominant să aibă vreo altă posibilitate de ieşire la calea publică.

Acum intrebarea ar fi : daca unul din zidurile casei de pe un teren intravilan este la strada , atunci se mai considera loc infundat?

Mai exact este cazul din imagine:

[ link extern ]

In momentul de fata cei din casa 1 tranziteaza curtea aferenta casei 2 ori de cate ori vor sa iasa in strada. E normal asa ceva ? din moment ce ei au perete la drumul public? In caz de proces are sanse cel din casa 2 sa castige si sa ii oblige pe cei din casa 1 sa isi faca usa in peretele care este la strada ?