avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters165504

Activitate ContSters165504

Bună ziuă,
V-aş ruga să mă lămuriţi în următoarea problemă. În 2010 am obţinut grupa a II-a de muncă, iar anul acesta în iunie am depus la tribunal o cerere de acordare a procentului de 100%. Am primit o citaţie să mă prezint la tribunal în data de 03.09.2014, deoarece este perioada vacanţei judecătoreşti. Totuşi, pe site-ul tribunalului am citit următoarele, referitor la dosarul meu:

13.08.2014
Ora estimata: 11:00
Complet: C LM VACANTA
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respins cererea de lămurire dispozitiv.
Document: Încheiere de şedinţă (secretă) 13.08.2014

Vă rog să-mi spuneţi dacă este într-adevăr posibil ca această cerere să fi fost respinsă, deşi este vacanţă judecătorească.
Vă mulţumesc anticipat.


Buna ziua,
V-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sunt PFA si am un chiosc demontabil cu articole vestimentare intr-o piata. Recent am primit o somatie de la politie prin care sunt instiintata ca am obligatia montarii unui sistem de alarma. (articolul 600 din legea 333 / 2003)
Doresc sa va intreb daca aceasta lege se aplica si pentru chioscurile demontabile. Va multumesc.
Buna ziua,
V-aş ruga să mă ajutaţi în următoarea problemă. Am obţinut grupa a II-a de munca pentru 25 de ani, 9 luni şi 19 zile. Aş vrea să ştiu cu câţi ani mi se reduce vârsta de pensionare pentru această perioadă. Vă mulţumesc!
Buna ziua,
Sunt PFA dar mai am un loc de munca cu norma intreaga de unde mi se retine lunar contributia pentru casa de pensii. De curand am primit o notificare prin care sunt instiintata ca, deoarece venitul realizat ca PFA depaseste 4 salarii medii pe economie, trebuie sa platesc contributie la casa de pensii. Trebuie intr-adevar sa platesc sau este o greseala, din moment ce eu platesc o data aceasta contributie din salar?
Va multumesc!
Discuție Impozit PFA
Buna ziua,
Sunt PFA - traducator si platesc impozit dupa venitul realizat. In paralel, mai am un loc de munca cu norma intreaga. Doresc sa stiu daca, in aceste conditii, beneficiez de reducere la plata impozitului pentru PFA.
Va multumesc.
Discuție pensionare
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie: am formulat o cerere de pensionare in decembrie 2010 (deci in baza vechii legi) in urmatoarele conditii: sunt nascuta in august 1956, am 23 de ani cotizati din care pentru 14 am primit grupa I de munca.
Va rog sa-mi spuneti daca in aceste conditii mi se va aproba dosarul de pensie sau mi se va respinge pe motiv ca nu am suficienti ani de cotizare.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este amenda pentru nedepunerea la termen a declaratiei privind venitul estimat.
Stiu ca termenul limita este 31 ianuarie, dar nu cred ca voi reusi sa o depun pana atunci.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Varstele standard de pensionare
Angajorul mi-a trecut in cartea de munca si totusi cei de la casa de pensii nu vor sa-mi ia dosarul cu decizia neinvestita. E normal?
Răspuns la discuția Varstele standard de pensionare
Buna ziua,
La casa de pensii nu-mi primesc dosarul de pensionare pentru ca hotararea judecatoreasca de acordare a grupei I de munca nu este investita. Au dreptul sa procedeze asa daca acest tip de hotarari nu se investesc?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Varstele standard de pensionare
Multumesc. Angajatorul are obligatia de a trece grupa I in cartea de munca chiar daca hotararea nu este investita si legalizata?