avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate DanOltean

Activitate DanOltean

Răspuns la discuția Cand pot iesi la pensie?
handicapul este din nastere iar stagiul de cotizare este tot in cponditii de handicap
Răspuns la discuția Cand pot iesi la pensie?
da am certificat de handicapat gr 2
Sunt nascut la 16.12.1964 si am din nastere coxartroza congenitala la piciorul stang. Ma intereseaza cand pot iesi la pensie mentionez faptul ca am lucrat 27 de ani.
Răspuns la discuția vechime in munca
Dilema mea este ca nu stiu daca am 20 de ani . Calendaristic in cartea de munca am 20 de ani si 3luni dar nu stiu daca de acolo se ia numai perioada pentru care cotizat ca conditii speciale. Nu intelrg in ce consta 50% din timpul normal de muca.Daca in luna noiembrie 2003 am avut12 zile in conditii speciale si 11 zile in conditii normale(concediu medical) ,in luna octombrie 2003 am avut 14 zile in conditii speciale si 5 in conditii normale conform adeverintei privind stadiul de cotizare asta inseamna ca aceste doua luni se iau in calcul ca vechime 100% subteran?Din astfel de cazuri poate sa mi se reduca din vechime si sa nu mai imlinesc cei 20 de ani? Multumesc.
Imi puteti spune cum se calculeaza vechimeain munca avind in vedere ca eu am lucrat lla o unitete miniera in sbteran. As vrea sa va spun ca am scos adeverita cu stagiul de cotizare de la casa de pensii iar de aici reiese faptul ca in unele luni am lucrate de exemplu 12 zile in conditii spaciale iar restul de 10 zile sint trecute ca prestatii in conditii normale.Ma intereseaza daca la calcularea vehimii totale pentru a ma pensiona in acest caz se ia luna completa ca fiind de grupa speciala?Multumesc.
Răspuns la discuția stagiu de cotizare
La sesizarea mea untatea respectiva nu ar avea obigatia sa faca declaratii rectificative pentru lunile in cauza?
Spuneti-mi va rog actul legislativ care prevede ca perioada de concediu medical sa fie considerat ca si stagiu de cotizare pentru cei ce lucraeza in conditii speciale de munca aceste zile fiind considerate tot conditii speciale.Multumesc.
Multumesc, Imi mai puteti spune daca am lucrat in conditii speciale (subteran)aceste zile libere platite se iau in calcul casi zile lucrate in conditii speciale?Dar zulele in care am fost la dispozitia firmei si care au fost platite ?
zilele platite pentru sarbatorile legale constituie vechime in munca la calcularea pensiei