Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
sancţiuni administrative sau sanctiuni cu caracter administrativ?
Iata ce scrie un profesionist, Elena Maria TARTLER - judecător, Tribunalul Braşov la adresa: [ link extern ]
"În ceea ce priveşte aplicarea unei amenzi administrative, se constată că niciodată instanţa penală nu aplică sancţiuni administrative, ci doar sancţiuni cu caracter administrativ, neputându-se face confuzie între cele două noţiuni juridice."
am o amenda administrativa in valoare de 1000 lei si m-am trezit cu salariul blocat, inclusiv cu toate conturile (unde mai am credite) blocate. Din moment ce pe instiintarea pe care am primit-o nu scrie cat sa mi se retina din salariu, am hotarat de comun acord cu RUONS sa mi se retina 100 lei lunar, dar cu toate acestea nu am putut sa scot nici macar 1 leu de pe cardul de salarii. Intrebarea mea e: e legal sa nu pot avea acces la nici un ban din salar? Atunci cu ce sa supravietuiesc? In codul muncii scrie ca nu e normal si nici legal sa pui poprire pe absolut toate veniturile unei persoane, eu din ce sa traiesc acum? Mai ales ca aveam de ridicat doar 200 lei de pe card...
Constituie intotdeuna furt calificat sustragerea in scopul insusirii pe nedrept a unui bun in valoare de peste 250 000 lei?Ca eu nu am vazut in codul penal asa ceva.
Inca o intrebare: care coduri au fost actualizate in 2010? Din cate am inteles eu doar Codul de procedura civila si penala prezinta diferente, Codul Penal si Civil sunt la fel?:"> Si cand ma gandesc la