avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate ELENA VASILE

Activitate ELENA VASILE

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Ma alatur si eu celor care deja au solicitat sinteze/grile OEPA, cu aceeasi respectuoasa rugaminte, daca se poate sa le primesc pe adresa de mail consulting_office@yahoo.com. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția reducere rata credit
O solutie ar fi refinantarea creditului, insa trebuie sa dovediti solvabilitate pentru a o obtine!
Răspuns la discuția depasire termen recurs
Cu referire la situati dvs. opinia mea este urmatoarea:

1. Comunicarea Sentintei, de catre instantele de judecata, nu se face cu confirmare de primire! Se face pe baza unui proces verbal pe care il semnati doar daca sunteti gasit/a la domiciliu cand vine postasul. Daca nu sunteti acasa vi se lasa in cutia postala, ceea ce inseamna ca va fost comunicata prin afisare!

2. Va recomand sa formulati o cerere completatoare la recursul deja formulat, prin care sa dezvoltati motivele de recurs, aratand printre altele si faptul ca ati declarat recurs in termen legal inainte ca sentinta recurata sa fie redactata. Apoi sa o depuneti cat se poate de repede la dosar, prin registratura sau posta, astfel incat sa se gaseasca la dosarul cauzei cu cel putin 15 zile inainte de primul termen de judecata.

3. O a 3-a varianta ar fi cererea de repunere in termen motivata tot de faptul ca ati declarat recurs in termen legal inainte ca sentinta recurata sa fie redactata!

Din pacate graba nu este buna niciodata!

Mult succes!
Răspuns la discuția pf angajator
Buna ziua,

pe scurt, pentru a putea sa efectuati o angajare in sensul legislatiei in vigoare din Romania, trebuie sa aveti calitatea de angajator, aceasta calitate o puteti avea numai daca sunteti PFA sau infiintati o societate comerciala.
Buna seara,

este vorba despre o speta neintalnita de mine pana in acest moment in jurisprudenta, respectiv:
Dintr-o fundatie deja existenta,care are 2 membrii fondatori si un consiliu director format din 3 membrii avand patrimoniu initial definit, cei 2 membrii fondatori doresc sa paraseasca fundatia definitiv si in acelasi timp doresc si schimbarea consiliului director.

Din OG 26/2000 actualizata, din pacate, nu rezulta daca si cum este posibila modificarea cu privire la renuntarea sau iesirea definitiva a fondatorilor printr-o procedura legala reglementata de legislatia in vigoare.
Astfel, pe buna dreptate indraznesc sa solicit ajutorul colegilor cu mai multa experienta pe infiintari/modificari fundatii.

Este posibila iesirea din fundatie a celor 2 membrii fondatori? Daca da, ce documente se intocmesc ?
Ce implicatii are aceasta cu privire la patrimoniul fundatiei?
Patrimoniul trebuie sa fie transmis catre noii fondatori?
Daca da, care este modalitatea avand in vedere faptul ca fundatia nu desfasoara fapte de comert?

Rog un raspuns de la colegii cu experienta in ce privesc modificari ale fundatiilor pe cat posibil argumentat si fondat in drept.

Multumesc anticipat.
Cu stima,
Cons
Răspuns la discuția acte inscriere inm
Am inteles, multumesc foarte mult.

Succes.

CONS
Răspuns la discuția acte inscriere inm
Buna dimineatza,

o intrebare pentru zz-man, unde ati depus dosarul? Am sunat pe 30.06.2008 la INM si mi-au spus ca la Judecatoria in a carei raza teritoriala am domiciliul, am sunat la Judecatorie S3 si au spus ca ei nu stiu nimic despre aceste inscrieri!
Va multumesc anticipat,

CONS
Răspuns la discuția depunere bilant
Cu asta sunt de acord, insa stiti foarte bine ca la fiecare institutie gasesti Stat in Stat.

Din pacate, asa cum fiecare AFP de sector, ma refer la Bucuresti, cere depunerea declaratiilor sau a Bilanturilor fiecare in mod diferit.

Răspuns la discuția depunere bilant
Sigur are relevanta cata vreme sunt de specialitate si tin sa-i multumesc colegului Cosilier Juridic.

Nu e cazul sa purtam nici o batalie.

CONS
Răspuns la discuția Donatie
Apartamentul a facut parte din bunurile comune la partaj in cadrul procesului de divort?
1. Daca DA si s-a stabilit deja modalitatea de impartire prin Hot. Jud. definitiva si irevocabila NU, pt. ca oricand pot aparea probleme din partea sotului care urma sa fie despagubit! Va fi ca si Cuiul lui Pepelea.
2. Daca NU, DA se poate face donatia, atentie insa daca mai sunt si alti copii, minori sau majori! donatia ar putea fi atacata de unul dintre acestia si poate fi usor anulata.