avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Activitate van_allen78

Activitate van_allen78

Răspuns la discuția Cai de atac la o mostenire
Ok, dar tatal mi le a dat prin contract de vanzare cumparare, iar eu le am intabulat pe numele meu.ma I are posibilitatea si asa de a mi le lua?
As dori daca se poate, sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: nascuta dintr o relatie extraconjugala, fiica aceasta poate sa ceara impartirea bunurilor pe care le am de la tatal meu, eu fiind singurul urmas al lui din o casatorie legala si mai mult de atata, bunurile immobile ale lui mi le a dat (intabulat) pe numele meu cand ea era inca minora ? Poate ca ea sa anuleze ceea ce eu am deja intabulat pe numele meu, ca fiu al lui ? mentionez ca tatal meu traieste, dar nu o recunoaste. Multumesc.
Răspuns la discuția Cum se face intabularea...
Vorbind de avans, deja am achitat toata suma pentru teren.La momentul antecontractului e nevoie de 2 martori ? Si daca da, pot fi rude de gennul socri, nasi, cumetri etc ?
Răspuns la discuția Plan cadastral
In cazul in care noul proprietar a cumparat tot terenul disponibil (faptic), dar in acte e mai mult cu cateva ari (datorita unor greseli a unor topografi, etc etc), iar in jur toate terenurile sunt deja intabulate, si pur si simplu "restul de cateva ari" nu sunt, se mai poate face dezmembrare sau...trebuie tarati toti propitarii din jur pe la judecati?
...Fiindca practice vechiul propietar ramane cu "cateva ari" pe hartie dar care nu le are practice.Noul propietar mai are de suferit din cauza asta sau el se poate bucura de parcela care o are deja?
Răspuns la discuția Plan cadastral
Asta e de inteles, dar intrebarea era daca se poate face de catre noul propietar DUPA intabularea pe numele lui.Se poate ?
urmeaza sa finalizez in fata notarului un contract de VC a unui teren cumparat cu chitanta de mana.De fapt am inteles ca trebuie sa intabulez intai terenul pe numele proprietarilor si doar apoi se poate trece pe numele meu.Intrebarea mea este: este nevoie de 2 martori in momentul in care eu platesc intabularea pe numele lor (nu de alta, dar cine stie..daca se razgandesc dupa) sau e de ajuns actul parafat de notar ? Si inca una : s ar putea face un act notarial concomitent cu intabularea pe numele lor, pentru ca sa nu-I mai aduc inca o data la notar pentru transferarea/intabularea lui pe numele meu ? Multumesc.
În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi cealaltă cumpărată de altul (tot 20 de ari).Cum atunci n-am avut bani să fac şi intabularea, acum pe titlul celui de la care am luat terenul aflu că are 27 de ari ! iar realitatea in teren este că eu AM DOAR 20 DE ARI, exact cât am cumpărat. Intrebarea este: pot să fac întabularea pe cat am eu (20 de ari, deşi pe titlu au rămas 27) sau trebuie sa ne plimbăm prin judecăţi ca să "demonstrăm" că acei 7 ari nu există ? Trebuie să menţionez că restul terenurilor din jur sunt TOATE deja intabulate...sau se pot dez-intabula ? Vă mulţumesc.
Răspuns la discuția Razboi cu primaria
Domnisoara, ai citit ce am scris ? Batranul ARE INTABULATA PROPRIETATEA pe LIMITELE RESPECTIVE !!! IN PLUS, CUM MAI POATE FI RESPECTATA PROPRIETATEA DACA VINE UNUL DUPA BUNUL PLAC SI VREA SA DEMOLEZE GARDUL DUPÃ CE 40 ANI A STAT ACOLO ªI NU A DERANJAT ?
Buna seara! In ultima vreme, de vreo o luna de zile, primaria, de fapt, un consilier, I se pare ca ulita este prea stramta (desi masoara 4 metri drumul in zona respectiva, fara a mai include si santurile laterale) si ameninta pe unchiul meu ca o sa I se darame gardul pentru a fi largita.Mentionez ca este vorba de o ulita de la ţară, asfaltată cândva, este doar în categ. de drum comunal, iar gardul respectiv este construit din 1970 si renovat in anii 1990+1991, iar acum stă iar să cadă.Terenul batranului este intabulat doar de anul trecut, desi a stat toata viata acolo.Este adevarat ca un alt gard, al vecinilor din continuarea celui în cauză s-a construit prin anii 2000 şi e mai în interiorul proprietăţii cu 1 metro, dar dacă se pune aşa problema unchiul trebuie să-şi demoleze şi casa, fiindcă e aproape de drum! Intrebarea este:1. POATE SA DISPUNÃ PRIMÃRIA, RECTE UN CONSILIER SÃ ÎI DEMOLEZE LA BIETUL BÃTRÂN GARDUL TRECÂND PESTE FAPTUL CÃ ESTE PROPRIETATE ? ªI 2...DACÃ BÃTRÂNULUI I-Aª RENOVA GARDUL POT SÃ CEARÃ SÃ-L MUT MAI ÎN INTERIOR ? Vă multumesc.
Buna seara!
Va rog sa mi spuneti daca as putea sa invoc uzucapiunea scurta (10-20 ani) la un teren intravilan cumparat acum 22 de ani sau din cauza ca s a depasit cu 2 ani termenul, trebuie sa astept pana la uzucapiunea de 30 de ani ? Mentionez ca am just titlu (chitanta de mana) plus ca am locuit mereu in localitatea respectiva unde e terenul.