avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Razboi cu primaria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Razboi cu primaria

Buna seara! In ultima vreme, de vreo o luna de zile, primaria, de fapt, un consilier, I se pare ca ulita este prea stramta (desi masoara 4 metri drumul in zona respectiva, fara a mai include si santurile laterale) si ameninta pe unchiul meu ca o sa I se darame gardul pentru a fi largita.Mentionez ca este vorba de o ulita de la ţară, asfaltată cândva, este doar în categ. de drum comunal, iar gardul respectiv este construit din 1970 si renovat in anii 1990+1991, iar acum stă iar să cadă.Terenul batranului este intabulat doar de anul trecut, desi a stat toata viata acolo.Este adevarat ca un alt gard, al vecinilor din continuarea celui în cauză s-a construit prin anii 2000 şi e mai în interiorul proprietăţii cu 1 metro, dar dacă se pune aşa problema unchiul trebuie să-şi demoleze şi casa, fiindcă e aproape de drum! Intrebarea este:1. POATE SA DISPUNÃ PRIMÃRIA, RECTE UN CONSILIER SÃ ÎI DEMOLEZE LA BIETUL BÃTRÂN GARDUL TRECÂND PESTE FAPTUL CÃ ESTE PROPRIETATE ? ªI 2...DACÃ BÃTRÂNULUI I-Aª RENOVA GARDUL POT SÃ CEARÃ SÃ-L MUT MAI ÎN INTERIOR ? Vă multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:20, 16 Februarie 2014
Autoritatea publica locala poate dispune masuri,inclusiv sanctiuni,cu scopul respectarii limitelor proprietatii,a datelor notate la OCPI
Domnisoara, ai citit ce am scris ? Batranul ARE INTABULATA PROPRIETATEA pe LIMITELE RESPECTIVE !!! IN PLUS, CUM MAI POATE FI RESPECTATA PROPRIETATEA DACA VINE UNUL DUPA BUNUL PLAC SI VREA SA DEMOLEZE GARDUL DUPÃ CE 40 ANI A STAT ACOLO ªI NU A DERANJAT ?
Consiliul local poate declara interesul public si unchiul sa fie obligat sa mute gardul, contra unei despagubiri.
@van_allen78
1-Daca aveti amabilitatea sa respectati regulamentul prezentului forum,respectiv sa va exprimati decent
2-Da,autoritatea publica locala detine autoritatea si competenta sa dispuna modificarea planului urbanistic
Vezi modificarea planului urbanistic de ex la nivelul Capitalei care a necesitat inclusiv exproprieri pe zone intinse zona Basarabi Gara de Nord
Partea interesata poate solicita daune
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria constata ca noul gard nu respecta vechiul amplasament? Balaurul Balaurul Buna ziua, o parere va rog la urmatoarea situatie: Intr-o zona colinara, in comuna C, am refacut, un vechi gard din lemn (stilpi si uluca impletita-n cablu) ... (vezi toată discuția)
In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care ... dorica1979 dorica1979 In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care este împărțit in intravilan și extravilan. S a încheiat la notar și este însoțit de ... (vezi toată discuția)
Mutare drum de acces ContSters461949 ContSters461949 Bună ziua. Am un teren peste care s-a construit un drum (uliță) în perioada comunista. Acest drum desparte proprietatea in doua părți fiind construit pe ... (vezi toată discuția)